ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Bár mi kormánypártok vagyunk, önök pedig ellenzékben vannak, én keresem azokat a pontokat, amelyekben egyet tudunk érteni. Az utolsó mondatával például egyetértek, én is azt gondolom, hogy az ország jövője azon áll vagy bukik, hogy az emberek úgy érzik-e, hogy van értelme reggel fölkelniük, összeszedniük magukat és elmenni dolgozni, mert van munkahelyük, és ahol kapnak elegendő pénzt, bért, fizetést ahhoz, hogy fönn tudják tartani magukat és a családjukat. Szerintem is ezen áll vagy bukik az ország jövője, ezért van az, hogy az önök által itt hagyott 12 százalékos munkanélküliséget 5 százalék alá szorítottuk, mert ha munka van, akkor minden van.
Minimálbérügyben ön téved, de ez egy egész egyszerű matematikai kérdés, a minimálbér 2010 után reálértéken is nőtt Magyarországon. Ez nem új csata a szocialisták és énközöttem, mert jól emlékszem, 1998-2002 között is így volt ez, önök itt hagytak egy minimálbért, amit aztán mi 150, azaz százötven százalékkal emeltünk meg.
Régi történet ez, önök az alacsony minimálbér, mi pedig a magas minimálbér oldalán állunk. Köszönöm a figyelmét. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi