HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Egy fogadóórámra beérkezett problémával fordulok most önhöz. Tisztelt Államtitkár Úr! Répássy Róbert volt államtitkár úr javaslatára fordulok most kérdés formájában is most önökhöz és a többséghez.
Határozati javaslatot nyújtottam be egy fontos témában a tavaszi ülésszakon, amelyet az Igazságügyi bizottság nem vett tárgysorozatba. Répássy Róbert a határozati javaslat formája miatt nem támogatta a felvetésemet. Javaslatára, képviselői jogommal élve, most a szóbeli kérdés formáját választottam, hátha, ha más ruhát adunk a gyerekre, akkor tudják önök támogatni.
(13.20)
A kormány rendeletben pénzbeli kárpótlást biztosított azoknak a személyeknek, akiket 1944. október 1-jét követően a Szovjetunióba kényszermunkára hurcoltak el. A kormány rendelete az érintett jogosultságát az egy évet elérő, illetve azt meghaladó szabadságkorlátozáshoz köti. A túlélő házastárs esetében a jogosultságot az egy évet elérő időtartam nem alapozza meg; ahhoz, hogy a túlélő házastárs kárpótlásban részesülhessen, az szükséges, hogy az elhunyt jogosult szabadságkorlátozásának időtartama a három évet elérje. Ez a megkülönböztetés a kárpótlásra jogosult túlélő házastársak tekintetében nem méltányos. Különösen akkor, amikor a rendelet szerint a három évet meghaladó szabadságelvonás esetén is csak 20 ezer forint összegű a kárpótlás.
Az a kérdésem, tisztelt államtitkár úr, fel kívánja-e oldani a kormány ezt a méltatlan helyzetet. Az az egy kérésünk van - miután ez nem sok embert érint, és tényleg csak emberségről lenne szó -, tegyük meg azt a lépést, hogy megkaphassák ezek az emberek is ezt az ellátást. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi