DÚRÓ DÓRA

Full text search

DÚRÓ DÓRA
DÚRÓ DÓRA (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Egy személyes megjegyzéssel kezdeném ezt a felszólalásomat. 2010-ben körülbelül három hete voltam országgyűlési képviselő Gaudi-Nagy Tamás padtársaként, és akkor szembesültem először azzal, hogy valaki saját maga után szólal fel. Velem ez még nem fordult elő. (Derültség.) Ez az eddigi egyetlen és első alkalom, úgyhogy hat év után velem is megtörtént ez az eset.
Az előterjesztés kapcsán nagyon sajnálom, hogy a kormánypártok egyáltalán nem nyilvánítanak véleményt, és arra sem tartják méltónak ezt a javaslatot, hogy felálljanak és elmondják az ellenérveiket, mert a bizottságban nem támogatták ennek a tárgysorozatba vételét. Arra sem tartja méltónak a Fidesz a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfájának csökkentését, hogy a plenáris ülésen erről egyáltalán vitatkozni lehessen. Mennyire elkötelezetten támogatják akkor önök a családokat Magyarországon? Látjuk azt, hogy azok a családpolitikai intézkedések, amelyeket nem vitatunk, nem vitatjuk, hogy a családi adókedvezmény valódi segítséget jelent a családoknak, és számos más intézkedésük is van ezen a téren, amit támogattunk, de ha megnézzük ennek az eredményét, akkor azt látjuk, hogy ennek az eredménye a nullával egyenlő.
Az önök családpolitikájának következtében nem növekedett érdemben a születésszám Magyarországon, sőt idén csökkent a tavalyihoz képest. Tehát semmilyen bébiboom, semmilyen demográfiai téren történt előrelépés egész egyszerűen nem valósult meg Magyarországon. Ha megkérdezzük a fiatal párokat, hogy hány gyereket szeretnének, akkor ők azt válaszolják Magyarországon, hogy kettőt vagy hármat. Egyébként Nyugat-Európában nem válaszolják ezt, ott nem is terveznek ennyi gyermeket, a magyarok terveznek. És ha azt megkérdezzük, hogy miért csak egyet vállalnak ebből, akkor mit mondanak? Azért, mert anyagilag ennyit engedhetnek meg maguknak. Ez szégyen!
A kormánynak segítenie kell a gyermekvállalásban a családokat, a fiatalokat, nemcsak azért, mert értékrendi kérdés, hanem mert ez a legfontosabb kérdés ma Magyarországon, hogy a kívánt gyermekek megszülethessenek, mert egész egyszerűen nem lesz fenntartható (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a társadalombiztosítás és az államháztartás. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi