SCHMUCK ERZSÉBET

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Az LMP támogatja a javaslat tárgysorozatba vételét. Megjegyzem, hogy eléggé szomorú, hogy ilyen javaslatcsomaggal kell az Országgyűlés elé jönni, amelyben olyan tételek vannak, hogy a csecsemőpelenka, az iskolai füzet, ceruza áfája csökkenjen.
Mi úgy gondoljuk, hogy a Jobbik által beterjesztett javaslatban megfogalmazott kérések jogosak. Persze, még volnának más termékek is, amiket ide lehetne sorolni. Érdekes elemnek tartjuk a tűzifa és a faszén szerepeltetését mint fűtési célú termékeket. Nyilván ez azért történik, mert vannak Magyarországon olyan családok, amelyek télen még fűteni se tudnak rendesen, tehát a gyermekek fáznak. Ezek is, mint néhány egyéb, nem kifejezetten csak a gyermekneveléshez kötődnek, hanem általában a szegénységben, mélyszegénységben élők problémáit tükrözik.
Mindez persze csak tűzoltás lehet. A cél igazán az volna, hogy mindenkinek legyen munkája és abból meg tudjon élni. Az LMP, mint amint már sok esetben elmondtuk, olyan adórendezést javasol, ami a minimálbér nettóját 23 ezer forinttal, 98 ezer forintra emelné. Ez mind a gyermekes, mind a gyermektelen családokon segítene. Fontos ugyanis a gyermekeket nevelők segítése, de nem hagyhatunk senkit sem az útszélen, azt gondoljuk, aki szükséget szenved, márpedig a Fidesz-kormány eléggé szétszakítja a társadalmat.
A gyermeknevelés költségeinek csökkentgetése csak azzal együtt érheti el a kívánt hatást, ha az oktatásra is többet költünk, különösen a hátrányos helyzetű térségekben, hogy az oktatás a kohézió eszköze legyen, ne pedig a különbségek bebetonozásáé. A cipő fontos, hogy a gyerek eljusson az iskolába, de ott jó oktatást is kell találnia. Tehát még egyszer: támogatjuk a tárgysorozatba vételt.
(17.40)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi