DR. VAS IMRE,

Full text search

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Törvényalkotási bizottság 2016. november 17-ei ülésén megtárgyalta a T/12475. számú, a közigazgatási bürokráciacsökkentést érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 21 igen szavazattal, 4 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
A bizottsági ülés során a tagok megtárgyalták a háttéranyagban található, a Törvényalkotási bizottság saját módosító javaslatát, amely részben felülírta az Igazságügyi bizottság által javasolt módosításokat. Az összegző módosító javaslat nemcsak szövegpontosításokat tartalmaz, hanem érdemi javaslatok is bekerültek ebbe az összegző módosító javaslatba.
Egyrészről a Magyar Tudományos Akadémiával korábban kialakított hatékony kapcsolat fenntartása érdekében továbbra is indokolt a hatályos szabályozásnak megfelelő normaszöveg szerepeltetése az anyakönyvi eljárásról szóló törvényben, amely szerint az utónév anyakönyvezhetősége érdekében a megkereséseket egy szerv továbbítja a Magyar Tudományos Akadémia felé. Másrészről módosul a hatályba léptető rendelkezés időpontja, továbbá a táncművészeti életjáradék bevezetésével összefüggő módosításról szóló törvényjavaslatban foglaltakra figyelemmel bizonyos rendelkezések elhagyásra kerülnek ebben a törvényjavaslatban.
Kérem, támogassák a bürokráciacsökkentés célkitűzéseit ennek a javaslatnak a támogatásával. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi