DEMETER MÁRTA

Full text search

DEMETER MÁRTA
DEMETER MÁRTA (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Sajnos, ismét a szokásos kormánypárti trükkel készítették el az előttünk fekvő törvényjavaslatot. A Fidesz-kormány jogtipró javaslatait ismét árukapcsolásban nyújtotta be a társadalmilag fontos, az MSZP által is szorgalmazott ügyekkel. E számtalanszor előadott, aljas politikai színjáték lényege, hogy a fontos ügyek elárulójaként mutassák be azokat, akik elutasítják a Fidesznek a jogállamot tovább romboló törvénymódosításait.
A holnapi napon egyébként két ilyen törvényről is fogunk majd szavazni az Országgyűlésben. Az egyik pontosan a most előttünk fekvő törvényjavaslat. A Fidesz-kormány az állami és közszolgáltatást nyújtó intézmények minden műszaki adatát 30 évig titkosító, teljesen elfogadhatatlan rendelkezést abba a törvénybe helyezte el, ami egyébként az anonim SIM-kártyák bűnözőket, terroristákat kiszolgáló illegális piacának felszámolására irányul. Természetesen ez utóbbi cél szerintünk is rendkívül fontos. Ezzel kapcsolatban voltak javaslataink, amiket ténylegesen később ebbe a törvénymódosításba foglaltak a kormánypártok.
De már ezeknek a javaslatoknak a megtételekor előre jeleztük azt, hogy amennyiben ebben a törvényben benne marad az, hogy teljesen átláthatatlanná tesznek minden, közszolgáltatással kapcsolatos beruházási adatot és minden műszaki adatot el akarnak titkolni 30 évre, akkor nem fogjuk támogatni a törvényjavaslatot. Azt gondolom, ez az egész eljárás, amivel működnek, hogy egyébként társadalmilag fontos célokat, amik mindenki által támogathatóak, teljesen elfogadhatatlan dolgokkal kötnek össze, és tényleg jogállamot tipró intézkedésekkel kötnek össze, katasztrofális.
Tehát valójában egyetlen ellenzéki párt sem engedheti azt, hogy a Fidesz fontos társadalmi ügyeket túszul ejtő, de valójában jogtipró törvényekkel zsarolja. Ezért a holnapi napon ezt a törvényjavaslatot nem fogjuk támogatni. Köszönöm, elnök úr. (Szórványos taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi