DR. VAS IMRE,

Full text search

DR. VAS IMRE,
DR. VAS IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság múlt hét csütörtökön megtárgyalta a rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvény, valamint az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény módosításáról szóló T/12714. számú törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 29 igen és 6 nem szavazat mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
Az összegző módosító javaslat egyrészről tartalmazza a Honvédelmi és rendészeti bizottság módosító javaslatát, másrészről a Törvényalkotási bizottság saját javaslatait, amely egy pontban felülírja a szakbizottság módosítását.
Az LMP rendőrségi törvény módosításának elutasítását célzó javaslatát a bizottság nem támogatta.
A Honvédelmi és rendészeti bizottság által benyújtott, részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslatnak a 6. pontja tartalmazza az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény 21. § (7) bekezdésének szövegcserés módosítását. Tekintettel arra, hogy az elektronikus hírközlésről szóló törvény teljes III. fejezete az Alaptörvény IX. cikk (6) bekezdése alapján sarkalatosnak minősül, így a Törvényalkotási bizottság, miután idetartozik a 21. § (7) bekezdése is, sarkalatossági záradékkal ellátott módosító javaslatot nyújtott be, ebből adódóan a törvényjavaslat bizonyos pontjai sarkalatosnak minősülnek.
Magyarország nemzetbiztonsági, bűnmegelőzési és bűnüldözési érdekeire, különös tekintettel a terrorizmus elleni fellépésre tekintettel szükséges az előre fizetett díjú, hétköznapi nyelven feltöltőkártyás előfizetői mobilrádiótelefon-szolgáltatásokkal való visszaélések megelőzése, kiküszöbölése érdekében a hatályos szabályok szigorítása. A módosítás ezért rögzíti, hogy előre fizetett díjú előfizetői mobil-rádió-telefon-szolgáltatás előfizetője az előfizetést nem értékesítheti tovább, és az előfizetői szolgáltatás igénybevételét lehetővé tévő SIM-kártyát harmadik személynek abban az esetben adhatja át, ha a harmadik személy a 129. § (2) bekezdése szerinti azonosításához szükséges adatokról a SIM-kártya átadását megelőzően az elektronikus hírközlési szolgáltatót tájékoztatja. Az átadás során nem minősül harmadik személynek, ha az átruházás közeli hozzátartozók között történik.
Az elektronikus hírközlésről szóló törvény módosításával a szolgáltató köteles lesz az előfizető megfelelő adatait ellenőrizni és rögzíteni. Sikeres adatellenőrzés hiányában az előfizetői szerződés nem köthető meg, illetve nem ruházható át.
Tekintettel arra, hogy a benyújtott törvényjavaslathoz képest az egységes javaslat jelentősen nagyobb terheket ró a mobilszolgáltatókra, így azt javasoltam, hogy az eredeti törvényben lévő, a kihirdetéstől számított 8 napos hatálybalépést 30 napra módosítsuk. Ezt a bizottság támogatta. Önöket pedig arra kérem, hogy a törvényjavaslatot a zárószavazásnál támogassák. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi