MANNINGER JENŐ,

Full text search

MANNINGER JENŐ,
MANNINGER JENŐ, a Fenntartható fejlődés bizottsága előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A Fenntartható fejlődés bizottsága november 15-ei ülésén lefolytatta a törvényjavaslat részletes vitáját, a bizottság megállapította, hogy a vonatkozó törvény, az egyes klímapolitikai és zöld gazdaság fejlesztési tárgyú törvények módosításáról szóló törvényjavaslat megfelel a házszabályi rendelkezések 44. § (1) bekezdése szerinti, Alaptörvényből eredő, illetve a további jogi és jogalkotási követelményeknek.
A törvényjavaslathoz itt képviselői módosító indítvány nem érkezett, és a bizottság sem fogalmazott meg módosításra irányuló szándékot. A bizottság a törvényjavaslat részletes vitáját november 15-én lezárta.
A javaslat hat törvény módosítását célozza a klímapolitika, az energiapolitika és a víziközmű-szolgáltatás területén. A klímapolitikával kapcsolatban a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal kapcsolatos tevékenységet végzők terheit csökkenti, a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság által végzett ellenőrzések hatékonyságát javítja, a vonatkozó klímapolitikai törvényben bevezeti az alkalmazkodás és a kitettség fogalmát, a víziközmű-szolgáltatás esetében díjkompenzációs rendszerrel szabályozza az átmeneti díjfizetést, a nemzetgazdaságilag kiemelt közigazgatási hatósági ügyek ügyintézési határidejét lerövidíti.
Hazánk energiapolitikai céljainak megvalósítása érdekében bevezeti a nemzeti energetikusi hálózatot, az energetikai szakreferensi intézményt, pontosítja az energetikai auditálás szabályozását, valamint biztosítja a METÁR rendszer fő elemeinek 2017 elején történő életbe léptetését.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(20.30)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi