TUKACS ISTVÁN

Full text search

TUKACS ISTVÁN
TUKACS ISTVÁN (MSZP): Államtitkár úr, addig biztatnám a reagálásra, amíg a vitában van lehetőség arra, hogy viszonválaszoljunk. Kérem, hogy ne legyen gyáva. Védje meg ezt az előterjesztést! Vitázzon velünk, az Isten szerelmére, hát ez a magyar parlament, ami arra van kitalálva, hogy bizonyos közügyekben vitában formálódjon az álláspontunk.
Nagyon szeretném egyébként - ezt elmondtam az előző hozzászólásomban is -, ha nem megcímzett pénzek, hanem közös vitában kiérlelt sportcélok befolyásolnák, hogy mire megy támogatás és mire nem, de hát ezt hagyjuk, mert a tao van, és ebben kell gondolkodnunk. De arra biztatnám, államtitkár úr, hogy most válaszoljon a vitában elhangzottakra, ugyanis mi szeretnénk vitatkozni erről az ügyről. Szeretnénk vitatkozni még akkor is, ha a nyilvánosság erősen korlátos a magyar parlamentben, és ennek a vitának is elég korlátos a hozzáférhetősége. Szél Bernadett képviselőtársam azt mondta, hogy ha néznék az óvodai dolgozók, a védőnők s a többi a vitát - de nem nézik, merthogy nincs hol. Még ha akarnák, se nagyon tudnák nézni.
De államtitkár úr, azért mégis legalább őrizzük meg a parlamentarizmus kereteit és mondjon valamit. Mondjon valamit arra, hogy miért kell megvédeni az egyébként általam komolyan gondolt, büszkének vélt vállalkozót attól, hogy tudják, ő mire adományozott. Miért kellene titkolni azt, hogy tudjuk, mely sportág az, amelyet szeretnek és melyik az, amelyet nem? Mit gondolnak sikeresnek és mit gondolnak kevésbé annak? Zárja ki, államtitkár úr, a gyanúkat, hogy ez politikailag irányított rendszer!
Nagyon szépen kérem, próbáljon meg úgy viselkedni, mint a magyar kormány képviselője ebben a parlamentben. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi