MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Hát, megihletett itt néhány hozzászólás. Államtitkár úr, a Jobbik nem úgy beszél, ahogy az MSZP vagy az LMP, hanem úgy beszél, ahogy önök beszéltek korábban. Tehát mi most azt képviseljük, amit a Fidesz képviselt 2010-ben és azt megelőzendően a magyar földvagyonnal. Úgyhogy ön saját magával áll vitában akkor, amikor a privatizációt védi, és azt védi, hogy egy olyan népszavazás kiírásra kerüljön, ami ezt - legalább még a maradékot - igyekszik megakadályozni. Úgyhogy mi csak továbbvisszük az önök korábbi gondolatát, annyi különbséggel, hogy mi majd kormányon is megőrizzük ezt az utat, és abban leszünk érdekeltek, hogy a magyar nemzeti vagyon megmaradjon és gyarapodjon.
Az, hogy a magyar társadalom mi mögött áll és mi mögött nem áll, azt valószínűleg nem az fogja megmutatni, hogy mennyi aláírást gyűjtött egy ilyen kezdeményezés, hiszen a közvéleménykutatások, de akár rendeljenek önök a saját cégeiktől ilyet, bebizonyították, publikálták, világossá vált, hogy mind a három frakció, akiket most itt érintettünk vagy szavazótábor körében messze 80 százalék fölött van azoknak az aránya, aki a földprivatizáció leállítását szeretnék. A Fidesz szavazóinak nagy része is a közvéleménykutatások szerint elítéli ezt a folyamatot. Ha pedig ön ezzel nem ért egyet, akkor még egyszer mondom, bízzanak meg egy közvélemény-kutató céget, vagy még egyszerűbb: engedjék tovább ezt a kezdeményezést, és akkor világossá válik, hogy mi az emberek akarata.
Az pedig tényleg egy valós probléma, hogy nem mindenhol mernek aláírni sajnos az emberek egy olyan petíciót vagy egy olyan kezdeményezést, ami esetleg a kormánypártok érdekeivel szemben áll, és erre nem érv az, hogy önök ellenzékben erre képesek voltak. Sőt, inkább pontosan önöket minősíti, hogy kormányra kerülve egy olyan rendszert építettek ki, ahol sajnos megfordult az emberek korábbi reakciója, és nem feltétlenül mernek aláírni egy ilyen kezdeményezést.
Államtitkár úr, gondoljon abba bele, abba az egyszerű helyzetbe, teljesen mindegy, melyik korábbi kormányról beszélünk, hogy ha egy ilyen privatizációs hullámot a magyar termőföldvagyon tekintetében elindított volna, mi lett volna itt, államtitkár úr! A Kossuth téren hónapokig traktorok lettek volna, és nagy sátrakban főzték itt a kondérban annak idején is a gazdatüntetéseken az ételt tömegesen, és komoly felháborodást generáltak. Mi lett volna akkor a mostani Magosz-vezetőkkel? Gondolom, a pódiumon szónokoltak volna, nagyon helyesen, a privatizáció ellen. Ehhez képest most, hogy megvették a magyar vidék ezen „érdekképviselőit” kilóra, mert mondjuk ki, az nem érdekvédelem, hogy a vezetőik zsíros állásokban, kormánypárti állásokban ücsörögnek, és ugyanez igaz egyébként az agrárkamarára is, megyei és országos szinteken is, tehát ezen szervezetek, teljesen mindegy, milyen más színezetű kormány esetén, a leghangosabban tiltakoznának egy ilyen privatizációs hullám ellen.
És amikor önök a termelők, a gazdák érdekében beszélnek, akkor is egy nagyon fontos különbség van kettőnk között. Az önök felfogása szerint a magyar gazdatársadalom az a 15 ezer gazdálkodó, akik tényleg valóban köszönik, jól vannak. Egy komoly birtokméretet alakítottak ki, XXI. századi technológiával dolgoznak, és 300-400 hektáronként teremtenek egy munkahelyet. Az önök szemében ez a gazdatársadalom, ez a mezőgazdaság meg ez a magyar vidék. Szeretném önöket arról tájékoztatni, hogy nem ez a valóság, nem ez az európai út és nem ez az az út, amit egyébként önök is vállaltak még ellenzékben, és oly hangosan követeltek.
Nem ezt a 15 ezer családot akarom bírálni, nem irigykedem, örülök, hogy ők jól megvannak, örülök, hogy az ő helyzetük stabil, de ilyen mezőgazdasági adottságokkal megáldott országban ennek a számnak nem 15 ezernek kellene lennie, hanem körülbelül a tízszeresének, de lehet, hogy még ezzel is egy nagyon alacsony számot mondtam.
Az állami földvagyonnal pontosan ezt a számot kellett volna feltornászni, azoknak a családoknak a számát kellett volna növelni, akik életképes birtokméretet, életképes jövőképet tudnak kialakítani maguknak és a családjuk számára, ezt nullázták le, és ezért kérem, hogy legyenek bátrak, és mérettessük meg ezt a kérdést egy népszavazás keretében. Erre minden lehetősége megvan most az Országgyűlésnek. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi