DR. GYÜRE CSABA

Full text search

DR. GYÜRE CSABA
DR. GYÜRE CSABA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Talán rögtön válaszolnék is Bangóné képviselő asszonynak, aki azt mondja, hogy kéri-e a gyermek, hogy megszülessen. Nyilván költői kérdés volt, tehát nem kéri, nem kéri. Nem is ezzel van a baj.
Nyilván mi is bele tudunk gondolni, milyen lehet egy cigány gyermek élete, ha a legalacsonyabb társadalmi rétegbe születik bele, legszegényebbként, azonban azt is látni kell, hogy attól, hogy megszületett, a jogai és kötelességei egyformák, és a társadalomba való beilleszkedés akkor is kötelessége, a törvények elfogadása kötelessége mindenkinek, minden embernek, minden gyermeknek is, és ezt be kell tartani.
De ez csak egy félmondat, és még amiről beszélni akartam, amit Ander Balázs ihletett meg a speciális otthonnal, illetve a gyermekotthonnal kapcsolatban; a saját megyémből nyilván én is ismerek hasonló problémákat, és valóban én is elfogadom, és tudom, hogy így vannak. Illetve ahogy Gelencsér Attila képviselő is mondta, aki felhozta a dolgozók szempontjait: azokat vajon nem kellene vizsgálni, hogy ők milyen körülmények között dolgoznak ebben a gyermekotthonban, milyen veszélynek vannak kitéve ebben a speciális gyermekotthonban, ahol beilleszkedési zavaros, beilleszkedni nem tudó, sokszor bűnöző életmódú elemek vannak?
(11.50)
És akkor felhozok még egy fontos szempontot. A kormány szerint ezeket az otthonokat integrálni kell a társadalomba, ezeket be kell tenni városokba, településekre, szomszédokkal és a többi. A szomszédoknak a problémája mit jelent? Mit jelent az utcában lakók problémája, akik ki vannak téve nap mint nap azoknak az elemeknek, akik nem is akarják betartani a társadalmi együttélés legalapvetőbb szabályait, és akikkel nem is akarnak együtt élni semmilyen formában? Nem akarnak beilleszkedni azok a személyek, akik adott esetben ezekben a speciális otthonokban laknak.
Tehát ez is egy másik szempont, amit szintén figyelembe kell venni, hiszen nekik is joguk van a lakhatáshoz, a biztonsághoz körülményekhez. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi