NÉMETH LÁSZLÓNÉ,

Full text search

NÉMETH LÁSZLÓNÉ,
NÉMETH LÁSZLÓNÉ, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszonyok és Urak! Mindössze csak azt szeretném megismételni, azt a kérésünket, amit a nyitó formában már előterjesztettem, előterjesztettünk önöknek, miszerint ezzel a javaslattal a Hungarofest cég kikerül a Magyar Fejlesztési Bank-törvény azon mellékletéből, ahol a vagyonkezelésében lévő cégek felsorolását adjuk meg időről időre. Ha ez innen törlésre kerül, lehetőséget fog adni, hogy a cég feletti vagyonkezelési jogot a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő átvegye tőlünk, eldöntse, hogy a céget a jövőben fenn kívánja-e tartani és más feladattal megbízni, avagy kezdeményezi a cég végelszámolását. Ezt az érvényes törvényi szabályozás szerint a Magyar Fejlesztési Bank nem tudja megtenni, tehát erre a lépésre ezért van szükség.
Az elmúlt alkalommal Szakács László képviselő úr feltette azt a kérdést, illetve felvetette: kicsivel több mindent szeretne tudni, szeretne az MSZP a cégről tudni ahhoz, hogy megfelelő döntést tudjon hozni. Nos, egy listát írattam össze a kollégáimmal, milyen feladatokat látott el a Hungarofest az elmúlt időszakban, mik azok a feladatok, amelyeket a 2015-ös évben már a Hungarofest helyett a Honvédelmi Minisztérium munkaszervezete látott el. Ennek megfelelően, miközben a 2015-ös évet a Hungarofest még 20 fős létszámmal kezdte, ez nyárra 9 főre, mostanra pedig 3 főre apadt. Tehát annak megfelelően, ahogy futottak ki a feladatok - még az a legutolsó feladat is, ami a 2015-ös évet jelezte a cég számára, lezárult decemberben, ami egyébként a német-magyar barátság emlékévhez kapcsolódó feladatsor volt -, megtörtént az elszámolás, és így, ezzel a 3 dolgozóval kívánjuk a vagyonkezelőhöz a céget átadni. Amennyiben kívánják, meg tudom tenni ezt a viszonylag hosszú felsorolást, de úgy hiszem, hogy mindenki számára azért ismert, hogy az elmúlt időszakban milyen feladatokat látott el a Hungarofest. Ebből csak néhányat emelnék ki: magyar kultúra napja, 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója, holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja, nemzeti összetartozás napja, az államalapító Szent István ünnepe, aradi vértanúk emléknapja és az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója.
Még tudnám sorolni, de azt gondolom, hogy ezekből látszik, jelentős feladatok voltak, fontos feladatot látott el, mostanra viszont a döntéssel, amit 2014 júniusában hozott a kormány, miszerint átrakta a Honvédelmi Minisztériumhoz a feladatot, a cég kiüresedett, tehát nincs értelme fenntartani. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi