NÉMETH LÁSZLÓNÉ,

Full text search

NÉMETH LÁSZLÓNÉ,
NÉMETH LÁSZLÓNÉ, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm szépen a szót ismét. Az előző alkalommal is elmondtam, és most is szeretném elismételni, a döntés arról, hogy a Honvédelmi Minisztérium fogja ellátni az állami ünnepekhez kapcsolódó feladatot, az 2014 nyarán született. Az a döntés, hogy a turizmus, a turizmushoz kapcsolódó feladatok milyen új rendszerben fognak működni, ez egy egészen friss, 2016-os döntés következménye. Tehát az, hogy 2016-ban az állami ünnepségek rendezése elkerült a Hungarofesttől, annak köze ahhoz, hogy most az idén nyáron milyen döntés született a turizmushoz kapcsolódó szervezeti felállásról, igazán nincsen.
Amit elmondtam, szintén az előző alkalommal, és csak ismételni tudom önmagam, azzal, hogy az MFB-törvény mellékletéből kikerül a cég, azzal kétféle megoldási lehetőségre nyílik út. Ez a Nemzeti Vagyonkezelőnek a feladata és kompetenciája, hogy eldöntse, hogy tudja-e használni, hasznosítani az állami cégrendszerben azt, ami a Hungarofest jogosítványa, mert tulajdonképpen mára már jogosítványokról beszélünk, ahogy mondtam önöknek, mindössze három ember dolgozik ott, nyilván azoknak a szakmai tapasztalatát is lehet hasznosítani, de a meglévő céget, a cégnevet, a kapcsolódó jogosítványokat hasznosítani óhajtják-e vagy sem, ezt el tudják dönteni. Ha nem, akkor az ő feladatuk az, hogy elindítsák a végelszámolást, amit nyilván addig kell megtenni, amíg a megbízás nélküli időszakból nem származnak olyan veszteségek, hogy a végelszámolás lehetetlenné váljon.
Az pedig, hogy a turisztikai ágazattal kapcsolatosan, illetve az ehhez kapcsolódó különféle támogatásokkal kapcsolatban milyen kormányzati döntések születtek, illetve fognak a közeljövőben születni, itt engedje meg, hogy felhívjam a figyelmét arra, hogy ez nem a Miniszterelnökség kompetenciája, sem ha a turisztikai vonalat nézem, sem ha az állami intézményekhez kapcsolódó rendezvényszervezést. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi