KULCSÁR GERGELY

Full text search

KULCSÁR GERGELY
KULCSÁR GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Már hónapok óta nem kapunk arra választ, hogy mit kívánnak kezdeni a balmazújvárosi korrupciós ügyben érintett fideszes képviselővel, polgármesterrel a feletteseik. Mint ismeretes, Veres Margitot, Balmazújváros polgármesterét, korábbi jegyzőt hivatali visszaéléssel és vesztegetéssel vádolják. A bírósági szakban lévő ügy tárgyalásain kiderült, hogy Veres 2012 decemberében 5 millió forintot és egy gépkocsit kapott egy helyi vállalkozótól, cserébe a város 180 millió forinttal támogatta a vállalkozót. Az 5 millió forintos kenőpénzt Veres Margit négyszemközt másnap átadta Tiba István akkori polgármesternek, országgyűlési képviselőnek. Tiba a bíróság előtt azt állította, hogy ez csak egy baráti kölcsön volt, amit később két részletben fizetett vissza. Csakhogy ez a kölcsön nem szerepelt Tiba 2012-es vagyonnyilatkozatában, emiatt vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményeztem Tiba István ellen. A múlt héten a Mentelmi bizottság elnöke levélben tájékoztatott, hogy nem indítja el az eljárást, ugyanis a képviselő úr pótolta a 2012-es vagyonnyilatkozatából hiányzó 5 millió forintos tartozását három és fél év után.
(12.00)
Közben a napokban újabb tárgyalás volt a bíróságon, ahol vallott Tiba egykori alpolgármestere, aki szerint Veres és Tiba félrevezették az egész képviselőtestületet annak érdekében, hogy a nagylelkű helyi vállalkozó megkaphassa a várostól azt a bizonyos 180 millió forintot. Az is kiderült, hogy újabb hangfelvételek meghallgatására is sort fog keríteni a bíróság, ami azt jelenti, hogy újabb csontvázak hullhatnak ki a fideszes korrupció ezen méretes szekrényéből.
Államtitkár úr, a kérdéseim a következők, amelyekre kérem, konkrét, egyenes válaszokat adjon. Ön helyesnek tartja, hogy valaki három és fél év után javítja ki a vagyonnyilatkozatát egy büntetőügyben előkerült tények miatt, és ennek semmilyen következménye nincs? Államtitkár úr is szokott-e ehhez hasonló baráti kölcsönöket kapni?
Tisztában voltak-e azzal, milyen érintettsége van Tibának ebben az ügyben, amikor Lázár János tavaly kinevezte őt miniszteri biztosnak? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) A Fidesz és az MSZP is támogatta a 2014-es választáson Veres Margit indulását. Ön szerint helyes volt-e indítani (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), illetve kívánnak-e valamit tenni annak érdekében, hogy a korrupcióban érintett fideszes politikusok eltűnjenek a közéletből, mielőtt rács mögé kerülnek? Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi