TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban fel kell idéznünk azokat az időket, amelyek a magyar gazdaságpolitika, pénzügypolitika sötét, fekete napjainak számítanak, amikor az ország lényegében finanszírozhatatlanná vált a szocialista kormányzás döntéseinek következtében, és lényegében feltétel nélküli megadást jelentett az IMF-hitelnek a felvétele.
Akkor még persze senki nem gondolta, hogy 2010-ben, a Fidesz-KDNP-kormány megalakulásával milyen hihetetlen nagy gazdasági fordulat következik be az országban, és a kormány már 2013-ban vissza tudja fizetni a 8,8 milliárd eurónyi összegű hitelt az IMF-nek; mindezt köszönheti annak, hogy a kormány a kormánypolitikájában, a kormányprogramban meghirdette, hogy az államadósság növekedését meg kell állítani, a külföldről fölvett hiteleket a lehető leggyorsabban vissza kell fizetni, és a magyar államadósság szerkezetét, a magyar kormány, a magyar állam, Magyarország devizakitettségét csökkenteni kell.
Persze ez nem teljesült volna az ön által elmondottak szerint abban az esetben, ha a magyar gazdaság teljesítménye nem növekszik, ha a magyar emberek, a magyar vállalkozások nem teszik hozzá saját munkájukat, nem termelnek meg hozzáadott értéket, amelyből ezt a hihetetlen összegű hitelt, amit a szocialista kormány fölvett, vissza tudjuk fizetni. És mára már eljutottunk oda, hogy április 6-án az Európai Unió jóváírta az utolsó részletet, 1,5 milliárdnyi eurót, és ezzel teljes egészében megszabadultunk ettől a hiteltől, amit a szocialista kormányok 2008-ban vettek föl. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi