VÉCSEY LÁSZLÓ,

Full text search

VÉCSEY LÁSZLÓ,
VÉCSEY LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A Törvényalkotási bizottság 2016. április 21-ei ülésén lefolytatta a vitát a postai szolgáltatásokról szóló 2012. évi CLIX. törvény módosításáról szóló T/9785. számú törvényjavaslatról. A bizottság a Házszabály 46. §-a alapján 20 igen szavazattal, 4 nem ellenében és 3 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
Az összegző módosító javaslatba beépült a Gazdasági bizottság nyolcpontos módosító javaslata, amely jogtechnikai és nyelvhelyességi pontosításokat tartalmaz.
Összességében a javaslat célja, hogy a Magyar Posta szolgáltatási díj fejében pénzügyi intézményeknek is átadhatná a postai feladatok ellátását olyan településeken, ahol nagyon alacsony a működő postahivatalok kihasználtsága.
Ezzel kapcsolatban fölmerült - hangsúlyosan merült föl -, hogy ez netán a kisposták megszűnéséhez vezetne, ezzel kapcsolatos aggodalmakat fogalmaztak meg a bizottságban, azonban a törvényjavaslat alapján azt mondhatjuk, hogy a postai szolgáltatások mindenhol megmaradnak, ahol korábban postai szolgáltatásokat lehetett igényelni, sőt ezek köre bővülni fog.
Ez látszólagos ellentmondás, valójában azonban előzményei is vannak, hiszen közel tíz éve ez az úgynevezett postapartneri rendszer már működik az országban, tehát ez mind adatvédelmi, biztonsági szempontból, mind pedig a szolgáltatás szervezése szempontjából egy figyelembe vehető előzménye az ilyen típusú szolgáltatásnak.
Szeretném még hozzátenni, hogy a javaslat elfogadása esetén megnyitjuk a lehetőséget annak, hogy adott esetben hitelintézetekkel való együttműködésben olyan szolgáltatási kör is eljuthasson kisebb és közepes méretű településekre vagy közepes lélekszámú településekre, amelyekre a jelenlegi törvényi szabályozás alapján nincs lehetőség. Mintegy zárójelben vagy gazdasági oldalról megközelítve ezt a kérdést, ez lényegében egy államibevételnövekedést eredményezhet mindemellett.
(19.20)
A törvényjavaslat elfogadásával tehát hozzájárulunk egy szélesebb körű piaci szolgáltatás biztosításához, ezért kérem tisztelt képviselőtársaim támogatását a törvényjavaslat elfogadásához. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak, köszönöm a szót, elnök úr. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi