DR. SIMON MIKLÓS,

Full text search

DR. SIMON MIKLÓS,
DR. SIMON MIKLÓS, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A jelenlegi javaslat egyszerre több törvényt módosít egy időben, garantálva ezzel, hogy a honvédpálya és annak szabályai kövessék a folyamatosan változó szabályozási környezet módosulásait. Amint államtitkár úr is említette, a javaslat egy felülvizsgálat eredménye, és ilyenformán ez adja az indokát a szóban forgó törvényi módosításoknak. A honvédségnél foglalkoztatott közalkalmazottak tekintetében szükségessé vált, hogy a pótlékátalány lehetősége alkalmazható legyen, ami plusz pénzbeli elismerést jelentene a honvédségi közalkalmazottaknak. Ennek megfelelően a következő változások történnek.
A különadótörvény módosításával a végkielégítésre és a jubileumi jutalomra, illetve visszailleszkedési támogatásra nem fog vonatkozni a különadó. A honvédek jogállásáról szóló törvény célja az egyes jogintézmények pontosítása, valamint az önkéntes tartalékos rendszerre vonatkozó előírások módosítása, hogy azok a mindennapi élethez igazodjanak. Ilyen módosítás lenne, hogy a jognyilatkozatok elektronikus formában is megjeleníthetők lennének, ami az állomány adminisztratív terheit csökkentené. A Hjt. további módosítása az állomány tagjainak a közösségi médiában történő megjelenését szabályozza, illetve a pihenéshez való alapjog biztosítását pozitívan változtatja meg.
A Hjt. további módosításával biztosítanák, hogy teljesítményjuttatásban részesülhessenek a honvéd tisztjelöltek és altisztjelöltek is, ha azok kimagasló teljesítménnyel végzik munkájukat vagy többletfeladatot teljesítenek. A honvédségi adatkezelésről szóló törvény módosításának célja a hatályos adatkezelési rendelkezések pontosítása. Ez a módosítás igazodik ahhoz a kormányzati törekvéshez, hogy az elektronikus ügyintézés lehetősége elérhető legyen ezen a területen is, így lehetővé válik, hogy az érintett adataiban bekövetkező változásokat az elektronikus ügyfélszolgálaton is bejelenthesse az ügyfél, így könnyítve az ügyintézést.
Tisztelt Képviselőtársaim! A Honvédelmi Minisztérium jelen javaslatával pozitív módosításokra tesz javaslatot, amik a mindennapi tapasztalatok eredményeként születtek, és a honvédek számára kedvező változásokat jelentenek. A Fidesz-frakció támogatja a jelenlegi javaslatot, kérem, hogy támogassák önök is. (Boldog István tapsol.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi