DR. VARGA LÁSZLÓ

Full text search

DR. VARGA LÁSZLÓ
DR. VARGA LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Bátor kezdeményezőktől volt hangos januárban a média Magyarországon, hiszen a miskolci Herman Ottó Gimnázium tanári kara nyílt levélben fordult az ország nyilvánosságához, ismertetve a közoktatás problémáit. Megjegyzem, hogy ezt a levelet előtte elküldték a KLIK-nek és az államtitkárságnak is, de válaszra sehonnan nem méltatták őket.
A probléma ismert. Miskolcról indult egy másik kezdeményezés is, hiszen az MVK Zrt., a közlekedési dolgozók nem kapták meg a nekik járó fizetésemelésüket. Ők egyébként mintegy 60 százalékát keresik, mondjuk, a fővárosi közlekedési dolgozókénak. Úgyhogy ők is demonstrációt kezdeményeztek. Mik voltak erre a reakciók? Ez egy érdekes kérdés. Nagyon rosszak. A hatalomféltés fenyegetőzni kezdett. Egyrészt lejáratás indult meg mind a két tekintetben, másrészt méltatlan megnyilvánulások is elhangzottak, különösen a pedagógusokat érintőleg.
Azt kell mondjam önöknek, az a hangulat, hogy nem tettek semmit, egyenesen vezetett ahhoz, hogy február 3-án mintegy 5 ezer ember demonstrált Miskolcon. Azt gondolom, ez egy történelmi demonstráció volt, a legnagyobb demonstráció vidéken az utóbbi években. Méltatlan látszatkerekasztalok, további lejáratás: az ötvenes éveket idézte a városi önkormányzati média hangulata is. A múlt hét szombaton, február 13-án pedig tízezrek voltak már a Kossuth téren. Azt gondolom, méltatlan az a helyzet, hogy még mindig nincsenek érdemi párbeszédek egyik ágazatban sem, különösen a közoktatásban, és elfogadhatatlan az, amit tesznek. Nem lehet Magyarország úgy sikeres, hogy az itt élők többsége sikertelen, és nagyon rossz körülmények között kénytelen végezni a munkáját.
A jövő érdekében Miskolc országgyűlési képviselőjeként kérdezem öntől, mikor hallják már meg végre a tüntetők szavát, és mikor tesznek végre érdemben a problémák megoldásáért. Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi