TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Talán a felszólalása, ha 2010-ben hangzik el, akkor helye lett volna annak. (Derültség a kormánypárti padsorokban.) 2010-ben, amikor a szocialisták kormányzását követően a közszférától megvontak egyhavi bért, és a reálbér pedig folyamatosan minden évben csökkent, úgy a közszférában, mint az állami alkalmazottak tekintetében. 2010-ben azonban ebben a kérdésben is fordulat következett, hiszen az ország gazdasági helyzete helyreállt, stabillá vált, és 2013-tól elkezdődhetett a gazdasági növekedés. Nyilván a megtermelt többletből az állami szféra is többet tudott kapni, több béremelés indult el.
Azt hiszem, önnek nem kell mondani, nem véletlenül hagyta ki a beszédéből, hiszen ezek pozitív elemek, hogy például a most utcára vonuló pedagógusok bére egyszerre 30 százalékkal, azt követően évente 5-5 százalékkal növekszik, így el fogja érni az 50 százalékot. Ugyanez igaz a rendvédelmi dolgozókra is. Ott is négyütemű vagy ötütemű béremelés fog bekövetkezni, és ugyanez igaz az egészségügyben dolgozókra is. Amit az ország, a gazdaság, az emberek megtermelnek, annak egy része igenis visszakerül az állami szférába, a közszférába, mégpedig bérfejlesztés formájában.
Azt gondolom, hogy az ön kritikái e tekintetben teljes mértékben alaptalanok, hiszen például nem is beszéltünk a felsőoktatásban dolgozókról, ahol 2016. január 1-jétől egy 15 százalékos bérfejlesztés fog elindulni. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) A közszféra minden szegmensében az elmúlt öt évben reálbér-növekedés volt kisebb vagy nagyobb mértékben. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi