KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A rendőrség Magyarország valamennyi településén, minden bűnözővel szemben fellép az emberek élet- és vagyonbiztonsága, a közrend és a közbiztonság érdekében. Ennek érdekében az elmúlt közel hat esztendőben megerősítettük a rendőrséget, számos olyan törvényt fogadtunk el, ami szigorított a korábbi szabályokon. Sajnálatos egyébként, hogy ön, aki számon kéri ezeket az intézkedéseket rajtunk, az ön frakciója ezeket nem szavazta meg, és most pedig itt, a parlamentben ezeket számon kéri rajtunk.
(14.40)
De mindenesetre az elmúlt esztendőkben jelentős előrelépés történt a közrend, közbiztonság területén, éppen annak köszönhetően, hogy a rendőrséget megerősítettük mind létszámában, mind felszerelésében.
Én úgy gondolom, hogy soha nem tehetünk eleget a közbiztonság, a közrend érdekében, mindennap többet kell tenni, mint amit tegnap tettünk. Így gondolja ezt Witzmann Mihály képviselőtársam is, aki ennek a térségnek, Somogyszilnek és Büssünek is az országgyűlési képviselője. Ő keresett meg engem, hogy segítsek annak érdekében, hogy még jobb legyen ezeken a településeken a közrend, közbiztonság. (Közbeszólások a Jobbik soraiban: Még jobb? - Ez a legjobb jegyzőkönyvi bejegyzés… - Derültség a Jobbik soraiban.) Fölvettem a kapcsolatot Somogyszil polgármesterével, Sámoly Ferenc úrral és Büssü polgármesterével, Szegvári József úrral is. Szegvári József úr egyébként kifejezte azt a véleményét, hogy a megyei médiában megjelent információk a településsel kapcsolatban zömében nem fedik a valóságot. Somogyszil polgármestere elmondta, hogy kamerarendszert építettek ki, amelyre egyébként 2014-ben 5,5 milliós belügyminisztériumi támogatást kaptak. Szeretnék ezt a kamerarendszert továbbfejleszteni. Rendszeres kapcsolatban állnak az igali rendőrőrs parancsnokával, és azon dolgoznak összefogva a rendőrséggel, hogy még inkább javítsák a település közrendjét, közbiztonságát.
Én azt gondolom, hogy összefogással, a települések, az önkormányzatok, a polgárőrség, az országgyűlési képviselő, a Belügyminisztérium, a kormány segítségével ezen a területen van még tennivalónk, és minden esélyünk megvan arra, hogy ezen a fontos területen előbbre is lépjünk. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi