BANA TIBOR

Full text search

BANA TIBOR
BANA TIBOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A Körmend, Szentgotthárd, Vasvár, Jánosháza és Őriszentpéter térségében élők sajnos már megszokhatták, hogy a kormány intézkedéseinek következtében egyre rosszabb helyzetbe kerülnek, legyen szó akár az egészségügy, akár az oktatás, akár az infrastruktúra kérdéséről. Megszokhatták, de elfogadni semmiképpen nem tudják.
Információim szerint a katasztrófavédelem területén olyan tervek fogalmazódtak meg, melyek rendkívül hátrányosan érinthetik az említett térség polgárait. Azt hallani, hogy az egyetlen magasból mentő tűzoltóautót szülővárosomból, Körmendről a szombathelyi kirendeltségre kívánják áthelyezni. Ez egyrészt veszélyeztetheti a Dél-Vas megyében élők biztonságát, másrészt együtt járhat olyan tűzoltók elbocsátásával, akik hosszú évek vagy akár évtizedek óta testi épségüket kockáztatva szolgálnak mindnyájunkat. Az elképzelés a fideszes szokásoknak megfelelően átgondolatlan, a Vas megye déli részén élők számára pedig teljességgel elfogadhatatlan. Ahogy a körmendi kórház leépítésénél, úgy ebben az esetben is figyelmen kívül kívánják hagyni az Őrségben, a Vasi Hegyháton vagy a Rábavidéken élők szempontjait. Ha az egyetlen magasból mentő tűzoltóautót elviszik Körmendről, akkor ez a vonulási idő jelentős növekedésének következtében egy balesetnél vagy tűzesetnél akár emberéletekbe is kerülhet. Lehet, hogy erre a szerkocsira csak évente egy-két alkalommal van szükség, de így a két emeletnél magasabb lakóházak védelem nélkül maradnának, nem is beszélve egyes egészségügyi, szociális vagy oktatási intézményekről.
Tisztelt Államtitkár Úr! Hajlandóak-e felülvizsgálni álláspontjukat a Körmend, Szentgotthárd, Vasvár, Jánosháza és Őriszentpéter térségében élők, valamint az ott dolgozók, minden elismerést megérdemlő tűzoltók érdekében, vagy ebben az esetben is mindent felülírnak a fideszes pártpolitikai szempontok? Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi