KULCSÁR GERGELY

Full text search

KULCSÁR GERGELY
KULCSÁR GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A közelmúltban a kormányfő a bűnözők pártjának nevezte a Jobbikot a Ház falai között, természetesen csak akkor mondta ezt a miniszterelnök, amikor már a Jobbik elnökének nem volt módja reagálni, és persze Orbán Viktor semmilyen valós adattal, ténnyel nem támasztotta alá vádaskodását, és azóta sem a legnagyobb ellenzéki pártról, a Jobbikról szólnak a bűnügyi hírek. Akkor nézzük csak, hogy melyik pártban vannak bűnözők! A baloldalt, a vörösöket inkább hagyjuk figyelmen kívül eme összevetésben, hiszen a börtönfrakciójuk Európa-csúcsokat döntöget, nem is beszélve a fideszes elszámoltatás elmaradása miatt szabadlábon lévőkről, Gyurcsány Ferenccel az élen.
Ha szemezgetünk az elmúlt hetek politikai vonatkozású bűnügyi híreiből, akkor szinte kizárólag narancsos eseteket találunk. Tömegverekedésbe és fojtogatásba torkollott a Fidelitas füzesgyarmati wellnessdisznóvágása, szólnak a hírek. Úgy tűnik, a pénzhamisító Fidelitas-elnökön kívül is vannak bűnöző hajlamú ifjú narancsosok. Akármit is állított a békéscsabai fideszes képviselő, hétéves fegyházbüntetésre ítélte a Gyulai Törvényszék hamis Viagrával való illegális kereskedelem miatt. V. Viktor egyébként az önkormányzatban a jogi és ügyrendi bizottság elnöke volt a bűnszövetkezetben elkövetett bűncselekmények megtörténtének idején. S jön a következő: „Gyilkossággal gyanúsított fideszes képviselő tüntette ki a rendőröket Dunaújvárosban” - szólt a szalagcím. Gál Roland fideszes képviselőt, aki az önkormányzat közbiztonsági tanácsnokaként is tevékenykedett, emberölés gyanújával tartóztatták le a minap. A hab a tortán, a következő testületi ülésen a fideszes többség nem fosztotta meg a pozícióitól a feltételezett gyilkost.
Ezek csak az elmúlt két hét legfontosabb hírei voltak, és a rovott múltú Farkas Flóriánról még egy árva szót sem ejtettem, s akkor még nem is beszéltünk a törvényesített politikusbűnözésről, az olyan esetekről, amelyek ugyan nem törvénytelenek, de tisztességtelen, mondhatni pofátlan módszerekkel tömik tele saját és kiszolgálóik zsebét a Fidesz politikusai. Ebbe a kategóriába tartozik a pár évvel ezelőtti debreceni jutalombotrány. Hatalmas közfelháborodást keltett, amikor 2011 végén a Jobbik debreceni képviselőinek, önkormányzati képviselőinek köszönhetően napvilágot látott az a lista, amely tartalmazta, hogy a debreceni önkormányzat vezetői mennyi pénzt tettek zsebre jutalom gyanánt. Az összeg 2002-2011 között több mint 1 milliárd 700 millió forintra rúgott. A város fideszes vezetői ebben az időszakban személyenként 5,2 millió és 35,7 millió forint közötti összegű jutalmakat adtak saját maguknak, miközben Debrecent 40 milliárd forintos adósságba taszították. Ez a törvényesített politikusbűnözés tipikus esete.
És a legfrissebb, a színtiszta korrupció, az a balmazújvárosi fideszes városvezetőkhöz köthető eset, amely nagy közfelháborodást váltott ki a közelmúltban, és bírósági szakba lépett az elmúlt év végén. 2013-ban kezdődött, hivatali visszaélés és vesztegetés miatt kezdett el nyomozni az ügyészség Balmazújvároson. Azóta kiderült, hogy az ügy vádlottja, Veres Margit akkori jegyző, jelenlegi polgármester, aki a Fidesz és az MSZP közös támogatásával lett polgármester 2014-ben, és köztudott róla, hogy Tiba István korábbi polgármester, fideszes országgyűlési képviselő bizalmi embere.
(16.20)
A bíróságon kiderült, hogy Veres Margit balmazújvárosi jegyzőként egy sötét esti órán négyszemközt átvett ötmillió forint készpénzt egy vállalkozótól, akinek a cége, minő véletlen, éppen aznap kapott 180 milliót a helyi önkormányzattól. A jegyző a pénzt másnap négyszemközt átadta Tiba István akkori polgármesternek, és a telefonlehallgatások tanúsága szerint Tiba István azt mondta Veres Margitnak, hogy tartson meg 400 ezer forintot a pénzből, és egy autót is kap majd ajándékba a vállalkozótól.
A dolog érdekessége, hogy Tiba Istvánt még tanúként sem hallgatták meg a nyomozás során, pedig teljesen világos, hogy a fideszes képviselőnek köze van a bűncselekményhez, ugyanis az ügyészség szerint a bűncselekményből származó pénz Tibánál kötött ki. Azt nem tudjuk, csak kérdezem, hogy mi lett ennek a pénznek a sorsa, zsebre tette-e ezt a fideszes képviselő, Tiba István vett-e belőle egy autót, vagy pedig a Fidesznek is van olyan feketekasszája, amit már az MSZP-nél megismertünk az elmúlt évek során. Szintén kérdés, hogy Tiba miért nem ül a vádlottak padján Veres Margit mellett, a legfőbb ügyész miért nem kérte a mentelmi jogának felfüggesztését.
Ez az ügy is bizonyítja, hogy a Fidesz és a korrupció bizony kéz a kézben jár, és az elmúlt percekben talán mindenki számára világossá vált, hogy melyik az a politikai formáció, amely tele van bűnözőkkel. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi