RIG LAJOS

Full text search

RIG LAJOS
RIG LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Itt képviselőtársam már felszólalt a rendszert érintő problémákkal kapcsolatban, amely 2015 novembere óta fennáll. Én most - tőlem szokatlan módon - nem béremelést jöttem kérni, hanem azt a bért szeretném kérni, ami megjár a dolgozóknak, és ők is ezt kérik már november óta.
Elfogadhatatlan az, hogy ha valaki az egészségügyben dolgozik, és még egyszer mondom, éhbérért, még ezt a keveset sem kapja meg az önök hibája miatt. Tehát az önök hibájából november óta működik egy olyan rendszer, ami alkalmatlan arra a feladatra, amit kitaláltak, utalásra. Tehát nulla, ebből megbukott. Vannak olyan dolgozók - és most csak a saját választókerületemről beszélek -, akik november óta normálisan megállapított bért nem kaptak, 70 ezer, 80 ezer, 28 ezer forintot kaptak havi illetménynek. Tehát ilyen hasraütésszerűen állapították meg.
Az Államkincstár a válaszban azt mondta, hogy bérpapírokkal lehet reklamálni az adott érintetteknek, de azt lehet tudni, hogy a bérutalás és a bérszámfejtés, a bérszalag megkapása között körülbelül másfél hét eltelik. Most már az Országos Mentőszolgálat tett egy olyan intézkedést, hogy már e-mailben elküldi a dolgozóknak, de azért mégiscsak nonszensz véleményem szerint az, hogy még a dolgozó reklamáljon azért a bérért, amiért ő megdolgozott. Ha már egyszer önök nem tudnak normális béremelést biztosítani az egészségügyben dolgozóknak, akkor viszont elvárható az, hogy a bért, amit megállapítottak nekik, azt megkapják, hiszen abból fizetik a rezsit, abból fizetik, hogyha van, a hitelüket, és abból etetik a gyermeküket, és tartják el a családjukat. Semmi mást nem kérnek egyelőre, csak azt, hogy ezt normálisan kapják meg. Mi erre a biztosíték, államtitkár úr? (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi