ÁGH PÉTER

Full text search

ÁGH PÉTER
ÁGH PÉTER (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! A legújabb kori népvándorlás újabb fejezetéhez érkezett. A kerítés megépítése, illetve a rendőrség és a honvédség közös fellépése óta az elmúlt időszakhoz képest újabb rekordot döntött az illegális határsértők száma. Február 21-én 237-en, míg ezen a hétvégén 311-en próbáltak illegálisan Magyarország területére lépni. Fontos kihangsúlyozni, a növekedés oka az, hogy a bejáratott útvonal országaiban sorra szigorító intézkedéseket hoznak, hogy kiszűrjék a nem háború sújtotta országból érkezőket.
Így akiket nem engednek be Európába a még nyitott tranzitútvonalakon, azok most újra Magyarország felé indulnak, illetve indulhatnak. Az adatokból látszik, hogy a most illegálisan próbálkozók nem mind szírek, afgánok vagy irakiak, hanem például pakisztániak, marokkóiak, vagyis egyértelmű, hogy nem a háború elől menekülnek, csakis gazdasági szempontból döntöttek hazájuk elhagyása mellett.
Tisztelt Államtitkár Úr! Először is engedje meg, hogy mindenkinek, aki részt vett határaink biztosításában, megköszönjük a munkát, mert egy év távlatában többszörösen igazoltnak láthatjuk, hogy a megfelelő lépéseket tettük meg az akkori helyzetben. Ennek fényében tisztelettel kérdezem államtitkár urat, hogy az újra növekvő migrációs nyomás kezelésére milyen újabb intézkedéseket terveznek. Köszönöm és várom válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi