DR. NAGY ISTVÁN

Full text search

DR. NAGY ISTVÁN
DR. NAGY ISTVÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársam! Mindenképpen azt szeretném önnel tisztázni, hogy áfacsökkentés mindenkor a gazdaság teljesítményének függvényében lehetséges. Áfát csak akkor lehet csökkenteni, ha a nagy egész költségvetést nem fenyegeti veszély. Mivel a gazdaság jól teljesít, növekedő ágban van, ezért lehetővé vált, hogy 27 százalékról 5 százalékra csökkentsük a sertés áfáját.
Lehetővé vált ezáltal az, hogy 10-15 kilogramm közötti pluszhúst tudjanak venni a fogyasztók, ezt is pluszban oda lehet tenni az asztalra. Azt kell mondjam önnek, hogy a minőségi élelmezés, a táplálkozás egészségesebbé tétele, fehérjedúsabbá tétele érdekében ez egy nagyon fontos intézkedés volt.
A gazdaság további növekedésének függvényében, a feketegazdaság kitisztulásának érdekében további intézkedések megfigyelésére, megvizsgálására van szükség ahhoz, hogy ezt az áfacsökkentést más alapvető élelmiszerekre is ki lehet-e terjeszteni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi