TÓBIÁS JÓZSEF

Full text search

TÓBIÁS JÓZSEF
TÓBIÁS JÓZSEF (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Ahogy láttuk, önök tegnap részt vettek a miniszterelnök évértékelő beszédén, és nagyon sokat tapsoltak. Kár, hogy előtte nem beszélték meg a szöveget. Elmondhatták volna a miniszterelnöküknek, hogy miniszterelnök úr, ez nem az a Magyarország, amelyben mi élünk; hogy miniszterelnök úr, ön eltévedt. Eltévedt, mert nem a magyar valóságról beszél, mert a magyar valóság és az ő beszéde között szakadék méretű űr keletkezett. XXI. századi egészségügyről beszél a miniszterelnök, miközben mindenki tudja, hogy a valódi Magyarországon romokban hever az egészségügy. Az oktatás összeomlott, a közigazgatás, amelyet önöknek kellene irányítani, szétzilálódott.
Tisztelt Képviselőtársaim! Engedjenek meg nekem legalább egy adatot. 276 régió van Európában, és a legrosszabb húszból négy Magyarországon van. Csak a tévénézők kedvéért: hét ilyen régiónk van, és ebből négy a húsz legszegényebb régió között van Európában. Önök erre akarnak büszkék lenni! Tisztelt Képviselőtársaim! Erről kellett volna beszélnie a miniszterelnöknek! Az emberek millióinak hétköznapi létválságáról kellett volna beszélnie!
A miniszterelnök úrnak ellenben volt egy történelmileg zavaros értékelése, amelyet követett egy még zavarosabb európai értékelés. A miniszterelnök észrevétlenül, de Oroszország magyar hangja lett. Az oroszok, ha önöknek nem is tűnt volna fel, bár erre néha nagyon büszkék, 1990 óta nem a közvetlen szövetségesünk, a közvetlen szövetségeseink ugyanis Európában vannak, függetlenül attól, hogy egy miniszterelnök beszédének milyen tartalma van, attól még Magyarország az Európai Unió tagja maradt, Magyarország biztonságát pedig a NATO, az euroatlanti szövetség garantálja.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi