HEGEDŰS LORÁNTNÉ

Full text search

HEGEDŰS LORÁNTNÉ
HEGEDŰS LORÁNTNÉ (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Orbán Viktor 2015. november 16-án itt a parlamentben a következőket mondta: „Amíg ez a kormány lélegzetet tud venni, addig sem kvóta, sem visszatoloncolás alapján egyetlen migráns sem jöhet Magyarországra.” Ugyanezen a napon, sőt ugyanebben az órában Szentgotthárd város önkormányzata a kormány felkérése alapján szavazott egy téliesített migránstelep létesítéséről. Ez az említett példa is annak a legendás Orbán Viktor-i önvallomásnak felel meg, ami így szól: „Ne azt figyeljétek, amit mondok, hanem azt, amit teszek!” És a migránsválság kapcsán sajnos nem ez az egyetlen ilyen példa. Gondoljunk csak arra, hány további migránstelep létesítését kezdeményezte a kormány! Most legutóbb Szentgotthárd mellett, Körmenden is épp erre készülnek. Nem beszélve arról, hogy a hosszú távú közfoglalkoztatásban kötelezővé tették migránsok alkalmazását, és ezzel együtt EU-s kvóta ide vagy oda, maga a kormány is meghatározott egy kvótát Magyarországra nézve akkor, amikor 59 ezerben határozta meg a hazánkban foglalkoztatott, úgynevezett harmadik országbeli állampolgárok, értsd: migránsok számát.
Ezért aztán, amikor a kormánypárt minden önkormányzatnál kezdeményezte a kötelező kvóta elutasítását, amellett, hogy természetesen magával a felvetéssel egyetértettünk, bizony vegyes érzéseink voltak a kezdeményezés őszinteségével kapcsolatban. Így érdemben kiegészíteni javasoltuk a kormánypárti indítványt a visszatoloncolás, a migránstelepek, valamint a migráns-közfoglalkoztatás kérdéskörével. És ez nagyon sok helyen sikeresen elfogadást is nyert a képviselőtestületek által.
Így például több budapesti kerületben, Karcagon, Veszprémben, Gyömrőn, Mosonmagyaróváron, Zalaegerszegen, Egerben csakúgy, mint a Heves megyei közgyűlésben, és végül, de annál meglepőbb módon, Hódmezővásárhelyen is - egyébként hozzáteszem, maga Lázár János támogatásával. Természetesen, ha valahol nem sikerült elfogadtatni, az sem a mi kudarcunk, hanem sokkal inkább a Fidesz szégyene.
Ugyanakkor egy újabb javaslattal is élünk országszerte, hiszen az Európai Tanács által február 19-én elfogadott és Orbán Viktor aláírásával is megerősített zárónyilatkozat egy nehezen értelmezhető és sok veszélyt rejtő helyzetet teremtett. Így kérjük, hogy a képviselőtestületek, élve az Alaptörvény 32. cikk (1) j) pontjában foglalt felhatalmazásukkal, kérjék a kormányt, hogy a 2016 márciusában esedékes európai tanácsi értekezleten, valamint azt követően a népszavazás döntésének megfelelő törvény megalkotásáig Magyarország védelmében utasítson el minden olyan kezdeményezést, amely veszélyeztetné nemzetünk biztonságát, így a kvóta, a visszatoloncolás, a relokáció lehetőségét, valamint tagadja meg újabb befogadóállomások létesítésének kötelezettségét.
Amellett, hogy a Jobbik felelős módon mindent megtesz azért, hogy elhárítsuk a migránscunami végzetes következményeit, sajnos más politikai pártok döbbenetesen cinikus magatartásról tesznek tanúbizonyságot. Így például Bakó Krisztina budaörsi képviselő a következőket mondta. Idézem, tulajdonképpen szégyen is ezt idézni a parlamentben, de ennek ellenére muszáj, hogy erről beszéljünk, tehát ezt mondta a képviselő: „Ha az ezer évvel ezelőtt történtekre gondolunk, akkor Európában egy egészen messziről, Keletről, Belső-Ázsiából érkezett idegen kultúrájú erőszakos nép végigdúlta Európát, lopott, csalt, hazudott, gyújtogatott, mindent bevetett, majd még ráadásul földet is, azaz hont foglalt magának.” Szégyen!
Szégyen, hogy ez a nő még képviselő lehet Magyarországon, és ezen státuszát felhasználva gyalázhatja azokat az embereket, akiknek a képviseletét kéne alázattal ellátnia. De talán még ennél is nagyobb szégyen az, hogy frakciótársai, párttársai mentegetik, a polgármester pedig nem szólítja fel azonnali lemondásra. Ezeknek az embereknek lenne a történelem szemétdombján a helye. Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi