CSERESNYÉS PÉTER

Full text search

CSERESNYÉS PÉTER
CSERESNYÉS PÉTER nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! Úgy, ahogy ön mondta, a kiskereskedelem kiemelkedően jó teljesítményt mutat a 2015. évben. Nemzetközi összehasonlításban a magyar kiskereskedelmi forgalom volumenjének növekedése decemberben éves alapon az ötödik leggyorsabb volt az Európai Unióban. A kiskereskedelmi forgalmi adatok megerősítik, hogy a háztartások vásárlási kedve visszatért, hiszen jövedelmi kilátásaikat sokkal pozi-tívabbnak látják. Ezt alátámasztja az a tény is, hogy tovább javult és így közel kétéves csúcsra emelkedett a fogyasztói bizalom januárban. A lakosság vásárlóerejét támogatja egyrészt az alacsony infláció, a növekvő keresetek és az élénkülő foglalkoztatás. A magyar fogyasztók sokkal kedvezőbbnek ítélik meg a személyes pénzügyi helyzetüket, a munkahelyi kilátásokat és saját vásárlási hajlandóságukat, mint egy évvel korábban.
2016-ban a kiskereskedelmi forgalom további növe-kedése várható, amelyet a devizahitelek rendezésén túlmenően a további emelkedő reáljövedelmek, a rekordméretű foglalkoztatás, illetve olyan intézkedések, mint a kétgyermekesek családi adókedvezményének megemelése, egyes állami közszolgáltatások díjának, valamint bizonyos illetékeknek a mérséklése vagy eltörlése, illetve a személyi jövedelemadó egy százalékpontos csökkenése is támogat.
Így kérdésére röviden a válasz az, hogy 2016-ban továbbra is folytatódhat a kiskereskedelem bővü-lése. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi