SZATMÁRY KRISTÓF

Full text search

SZATMÁRY KRISTÓF
SZATMÁRY KRISTÓF (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A KSH február 23-ai második megbecs-lésével megerősítette, hogy a decemberi 5 százalékos növekedéssel együtt 2015-ben a kiskereskedelmi forgalom összesen 5,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi szintet. A kiskereskedelmi forgalom számain is megfigyelhető, hogyan érett be a kormányzat munkája és a magyar gazdaság teljesítményének ezen a területén is a gyümölcse.
Elmondhatjuk, hogy 2013 júliusa óta minden hónapban, vagyis immár harmincadik hónapja folyamatosan erősödik a hazai kereskedelmi forgalom, amely ilyen szempontból az elmúlt 25 év egyik leghosszabb ilyen periódusa, és mindenképpen nagyon örvendetes. Ezen belül egyébként az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kereskedelem 3,4 százalékos bővülésről, a nem élelmiszer pedig 7,6 százalékos bővülésről tud beszámolni a tavalyi évben.
E mögött két nagyon kedvező tendencia húzódik meg. Egyrészt ez nagyon kedvező a hazai vállalkozások számára, hiszen jól tudjuk, a hazai kis- és középvállalkozások döntően a belső piacból élnek, tehát a belső piac bővülése ilyenfolytán bevételt jelent a hazai vállalkozások számára, amit mi sem mutat jobban, mint az iparűzési adó bevételeinek folyamatos növekedése.
A másik nagyon örvendetes hír e tekintetben az, hogy több pénz van az embereknél, vagyis a kormánynak a reálbérek emelkedése, a foglalkoztatás bővítése mind-mind ilyen formában megtérül.
Kérdezem tisztelt államtitkár urat, hogy a kormányzat hogyan számol a 2016-os évben, tudjuk-e folytatni ezt a kedvező tendenciát. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi