SZÁVAY ISTVÁN

Full text search

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Államtitkár úr, én úgy szerettem volna elfogadni a válaszát, komolyan mondom, Isten lássa a lelkemet, itt a többiekkel beszéltünk, de ne haragudjon már, államtitkár úr, tehát ön most itt azt mondja, hogy önök hoznak egy törvényt, és annak a végrehajtási felelősségét meg letolják magukról? Ne haragudjanak, ez egészen elképesztő! Arról nem is beszélve, hogy ön volt az, aki IKSZ-es vezetőként meg KDNP-s képviselőként a Marx-szobor kitakarítását követelte a Közgáz aulájából, és most azt mondja, hogy ami ellen országgyűlési képviselőként fel tudott lépni, az ellen meg államtitkárként nem tud.
Tehát szavakban nagyon megy az antikommunizmus, hallhattuk miniszterelnök urat a hétvégén is. Itt egyetlenegy elfogadható válasz lett volna, államtitkár úr, az az, hogy tisztelt képviselő úr, köszönöm szépen, hogy felhívta erre a figyelmünket, és mi, mint az oktatásért felelős államtitkárság, fel fogjuk hívni az intézmény figyelmét, hogy ezt a nyilvánvaló törvénysértő állapotot ne tartsák fenn a továbbiakban.
Kedves fideszes képviselőtársaim, önök pedig most nyomhatnak gombot, hitet tehetnek a polgári Magyarország mellett, és hitet tehetnek amellett, hogy hogyan álljunk szemben az elmúlt 40 évvel: egyetértenek-e önök azzal (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy Rajk László nevét viselje szakkollégium Magyarországon vagy nem?
Nem tudom elfogadni a választ. Köszönöm, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi