SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Elnök úr, az államtitkár úr nem akarja, hogy elfogadjam, tehát nem tett semmi olyat, amivel azt szerette volna. (Dr. Bitay Márton Örs: Ez igaz.) Államtitkár úr, miután fogunk még egy darabig idejárni, hadd mondjam el, hogy a Házszabály 42. §-a nem írja elő, hogy szó szerint kelljen elmondanom. Új tényt nem közölhetek, és nem is közöltem semmilyen új tényt az interpellációmban. Majd megszokja ezt a műfajt, tehát hogy ez szükséges.
A koncepció: azt mondja, hogy a koncepció mire való. Pont arra céloztam a kérdésemmel, hogy ez a koncepció nem alkalmas megtárgyalásra, és nem alkalmas így társadalmi vitára. Most nyilvánvalóan megint azzal jön, mint a földprivatizációnál, hogy az agrárkamara meg a Magosz, meg saját maguk, az ifjúsági tagozatuk megtárgyalta és ez volt a koncepció. Ez elfogadhatatlan! Szakmai szervezetekre lenne szükség; a szakmai szervezetek nem tudnak... Az önkormányzatokról egy szót nem szólt, hogy miért vonják el a jogait az önkormányzatoknak, amelyek helyi védett területeket hoznának létre. És miután azt mondja, hogy saját tulajdonáról van szó: tudjuk jól, hogy lehet tulajdonosnak kezelni ezeket, de ennek ellenére nem jogosít fel valakit, hogy a jogszabályokat átlépje.
Önök az ön által említett három funkcióból a gazdálkodáshoz való jogot és a profitmaximalizálást tartják elsődlegesnek ebben a koncepcióban. Ez az, ami elfogadhatatlan, hogy a természetvédelemből, az ökológiából, a közjóléti funkciókból csak egy díszmasnit tesznek egy teljesen alkalmatlan, rossz javaslatra. Ezért kell visszavonni a koncepciót. Köszönöm szépen. (Dr. Bitay Márton Örs: Taps! - Közbeszólások a Fidesz soraiból: Tapsolja meg valaki! - Nincs itt Szél Bernadett!)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi