DR. VEJKEY IMRE,

Full text search

DR. VEJKEY IMRE,
DR. VEJKEY IMRE, a Törvényalkotási bizottság előadója: Tisztelt elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A Törvényalkotási bizottság 2016. június 2-ai ülésén a tagok vitát folytattak a T/10724. szám alatt benyújtott, a földgáz biztonsági készletezéséről szóló 2006. évi XXVI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatról. A bizottság a Házszabály 46. §-a alapján 20 igen szavazattal, 1 nem ellenében, valamint 1 tartózkodás mellett összegző módosító javaslatot s összegző jelentést nyújtott be.
Az összegző módosító javaslat teljes mértékben tartalmazza a Gazdasági bizottság módosító javaslatát, amely két módosítást eszközölt. Egyrészt kikerül a 80 százalékos korlát a törvényjavaslatból, tehát visszaigényelhetővé válik azon földgázmennyiség után megfizetett tagi hozzájárulás, melyet igazoltan nem energetikai célra, hanem vegyipari célra vagy vegyipari alapanyagként hoznak be, használnak fel vagy értékesítenek.
(18.00)
Másrészről megváltoztatja a hatálybalépés időpontját a javaslat, azaz a törvényjavaslat 2017. január 1-je helyett 2016. szeptember 1-jén már hatályba lépne.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kérem, hogy szavazatukkal támogassák a törvényjavaslat elfogadását annak érdekében, hogy Magyarország ezáltal közelebb kerüljön kitűzött céljához, miszerint növeljük a vegyipari vállalkozások versenyképességét. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi