DR. GYÜRE CSABA

Full text search

DR. GYÜRE CSABA
DR. GYÜRE CSABA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Egy olyan törvényjavaslat fekszik előttünk, amivel kapcsolatosan a Jobbik mindig elmondta, hogy amennyiben ez a munkavállalóknak jót jelent, többletbért jelent, többletjogokat jelent, a Jobbik Magyarországért Mozgalom támogatja. Így ennek a törvényjavaslatnak a tárgysorozatba vételét a Jobbik Magyarországért Mozgalom támogatja.
A vasárnapi boltbezárással kapcsolatban megvolt a markáns véleményünk. 2010-ben még a Jobbik Magyarországért Mozgalom programja tartalmazta a vasárnapi boltbezárást, majd amikor láttuk, hogy ez milyen problémákhoz vezet az országban, akkor mi voltunk azok, akik először felszólítottuk a kormányt, amikor bevezették a vasárnapi boltzárat, hogy ez egy elhibázott döntés, ezt vissza kell vonni. Egy év kellett hozzá, hogy sikerüljön ezt keresztülvinni. Nyilván a népszavazási kezdeményezés egyben nagyon döntően hozzájárult, hogy végül is sikerült. Egyértelműen látszott az, hogy a családok nem tudják megoldani abban a munkatempóban, olyan munkateher mellett, ami a XXI. században van, hogy a vasárnapi boltzár mellett normális életet tudjanak élni. Tehát erre szükség volt.
Ezzel kapcsolatosan viszont egyértelműen leszögezte a Jobbik az álláspontját, hogy abban az esetben, ha egy dolgozónak munkát kell végezni vasárnap, akkor meg kell érje anyagilag is. Amit a munka törvénykönyve biztosít vasárnapi bérpótlék címén, az 50 százalékos bérpótlék mindenképpen kevésnek találtatik, s az az álláspontunk nekünk is, hogy mindenféle formában ezt emelni kell. Minimummegoldásként a 100 százalékos bérpótlékot mi is elfogadhatónak tartjuk, tehát e tekintetben ezt támogatjuk.
Azt is támogatjuk, ami ebben a törvényjavaslatban még van, ami kedvező a munkavállalóra nézve, a munkaidő, a munkaidőkeret meghatározása. Itt a Fidesz folyamatosan a munkáltatók javára változtatott a munka törvénykönyvén. Ez egy picit megint visszafelé szűkít, ezért ez támogatható. Köszönöm szépen a figyelmet. (Szórványos taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi