EGYED ZSOLT

Full text search

EGYED ZSOLT
EGYED ZSOLT (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Mint tudjuk, Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke és több állami vezető is minimum 100 százalékos fizetésemelést kapott, mondván, mivel 2010 óta a magyar állam vezetői sikeres gazdálkodástörténeti tetteket hajtottak végre, ezért a magyar állam vezetőit meg kell fizetni. Lefordítanám önnek a sikeres gazdaságtörténelmet röviden: milliárdossá vált fideszes oligarchák és környezetük, tönkrement vidék, több százezer Nyugatra vándorolt magyar.
Az életét becsületesen végigdolgozó, járulékot fizető jussa viszont az a nyugdíj, ami a rezsi és a gyógyszerek kifizetése után éppen hogy semmire nem elég. Ezt a nyugdíjat emelik most 0,9 százalékkal, ez a hatalmas, megalázó, rendszerszintű korrupció tükrében. Önök tisztában vannak vele, hogy a fejlett államokban az elöregedés és az átlagéletkor növekedésének következményeként a nyugdíjrendszer finanszírozási problémái várhatók. Ez alól sajnos Magyarország sem kivétel, a Ratkó-gyermekek nyugdíjba vonulásával hatalmas terhet kap a nyugdíjrendszer, amelynek finanszírozóit külföldre zavarták. Többször is megkapták az esélyt az átlátható, önfenntartó, hosszú távú gazdasági és nyugdíjpolitika kidolgozására, de a hatalom és a gazdagság utáni vágy fontosabb volt.
Tisztelt Államtitkár Úr! Már várom a pillanatot, amikor dilettantizmust kiáltva a Jobbik orra alá dörgölik, hogy miből akarunk 40 évnyi munkaviszony után nyugdíjba küldeni férfiakat, emelni a nyugdíjat. Rövid távon gondolkozva akár igazuk is lehetne, de egészében nézve ez az elmúlt 26 év politikájának, ezen belül sajnos az önök politikájának is szégyene, hogy idetartunk. Milyen lépéseket tettek a katasztrófa elhárítása érdekében, a lakosság tájékoztatására arra vonatkozólag, hogy milyen problémák várhatóak a nyugdíjrendszerben? Nem tartja szégyenteljesnek, hogy a magánnyugdíjpénztári pénzeket elherdálták egy ilyen bizonytalan jövő felé tartva? A kormány hogyan számol a 2017-es nyugdíjfinanszírozással? Várom államtitkár úr érdemi válaszát. Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi