DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: (Dr. Józsa István többször közbeszól.) Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Frakcióvezető Úr! (Az elnök csenget.)
Teljesen egyértelmű, hogy az MSZP pártpolitikai célokból, a politikai balhé kedvéért kezdeményezte a népszavazást. (Gőgös Zoltán: Földlopás ellen!) Ez abból is jól látszik, hogy a törvény visszavonása után is folytatják az aláírásgyűjtést. (Gőgös Zoltán és Kunhalmi Ágnes: Miért vontátok vissza?) Teszik ezt annak ellenére, hogy az adatvédelmi biztos állásfoglalása szerint is az aláírásgyűjtés nem legitim, nem tisztességes. (Tóbiás József Kósa Lajoshoz: Lajos, ha olyan mélyre süllyednék, ahol te vagy, megverhetnél a rutinoddal.) Erre mondta azt Gőgös képviselő úr, hogy „és akkor mi van?”. (Gőgös Zoltán: Földlopás ellen gyűjtjük az aláírást.) Lelke rajta!
Van azonban egy olyan népszavazás, amely minden magyart érint, és amely sorsdöntő, nemcsak Magyarország, hanem egész Európa jövője szempontjából. (Dr. Józsa István: Gyalázat!) Ez pedig a kényszerbetelepítésről szóló népszavazás. A kormány már megtette a szükséges lépéseket, a népszavazás kiírásához már csak a (Folyamatos közbeszólások az MSZP padsoraiból.) Kúria döntésére van szükség, amely a tájékoztatásuk alapján holnap megszületik. (Tóbiás József: Mutassátok már meg, hogy hol van az a döntés!)
A népszavazásra azért van szükség, mert többszöri tagadás, sunnyogás után a kényszerbetelepítés, a kötelező kvóták ügye újra visszakúszott az uniós napirendre, Brüsszel visszaél erőfölényével, és mihamarabb kötelező érvényű döntést szeretne hozni. Brüsszel javaslata egyébként kísértetiesen hasonlít arra a stratégiára, amit a baloldal fundált ki még 2007-ben, az a javaslat még a kormányülést is megjárta akkor. (Tóbiás József: Így van! Ti vagytok többségben Európában. - Dr. Józsa István: 12 millió magyar hazája!- Kósa Lajos: Várjátok már az egymillió kínait?) A jelenlegi kormány álláspontja egyértelmű: Magyarország számára elfogadhatatlan, hogy néhány brüsszeli bürokrata döntse el, hogy kik éljenek Magyarországon. (Tóbiás József: Mennyit kerestél? - Gőgös Zoltán: Mennyit kerestél, arról beszélj! - Kunhalmi Ágnes közbeszól. - Zaj az MSZP padsoraiban. - Az elnök csenget.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi