DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Az MSZP-frakció támogatja az előterjesztést, és egyetért azzal a javaslattal, hogy a vagyonkezelés és -felhasználás, valamint a támogatások mellett a jövőre nézve minden, a központi költségvetés terhére vállalt kötelezettség esetében megköveteli az offshore-mentességet, és ugyanezt a követelményt érvényesíti már a közbeszerzéseken való részvétel esetében is. Ez a tilalom azokra a közvetett juttatásokra is vonatkozik, amelyek esetében nem közvetlenül a költségvetés, hanem egy kizárólagos állami vagy önkormányzati jogosultság átengedése - eklatáns példa erre a letelepedési kötvények eladására való jogosultság - útján juthatna bevételhez valaki, aki az átláthatatlan vagy offshore hátterű vállalkozásban tevékenykedik.
A javaslat az átláthatósági követelmények mellett azt is kimondja, nagyon helyesen, hogy nem tehető kötelezettségvállalás az Európai Unión kívüli székhelyű gazdálkodó szervezetek javára, amely a közterheknek a székhely szerinti államban meghatározott alacsony mértékét kihasználva a valós gazdasági tevékenységre tekintettel fizetendő közterhek megfizetésének elkerülését szolgálja.
Ez a javaslat végre tiszta vizet tudna önteni a Fidesz poharába is, és talán az a tisztességvesztés, ami a Magyar Nemzeti Bank elnökének esetében megtörtént, és sajnos még nem követte bizalomvesztés a kormánypártok részéről, pedig a bizalomvesztés jelen esetben a banki szektorban közvetlen károkat okoz, ezt a bizalomvesztést valahol meg lehetne állítani az offshore-ozás betiltásával. Köszönöm, elnök úr. (Taps az LMP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi