TASÓ LÁSZLÓ

Full text search

TASÓ LÁSZLÓ
TASÓ LÁSZLÓ nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Kedves Képviselőnő! Magyarország Kormánya a szabályosan működő és adót fizető taxisok oldalán áll. A személyi és műszaki követelmények figyelmen kívül hagyásával jogosulatlan előnyökhöz jutó vállalkozásoknak a magyar kormány nem akar teret adni. (Zaj. - Az elnök csenget.)
A magyar jogszabályok értelmében az Uber önálló diszpécserszolgálati tevékenységet folytat, arra jogosító engedély nélkül. A hatályos hazai előírásokkal szemben - az Uber ugyan mást állít, de - személyszállítási tevékenységet végez, számítástechnikai eszközök közbeiktatásával, és ami fontos, hogy ellenérték fejében.
A kormány nem kíván a technikai fejlődés útjába állni, ezért is tartalmazza a kormányrendelet a számítástechnikai eszközök közbeiktatásával is lehetséges diszpécserszolgálati tevékenység folytatását és nyújtását is.
A legális taxiszolgáltatók jelentős része már rendelkezik online alapon működő applikációval, ami a teljes utazóközönség számára elérhető is. A jelenlegi szabályozás és a benyújtott javaslat célja egy olyan piaci környezet kialakítása, amelyben mindenki számára egyenlőek a versenyfeltételek, nincs kiskapu, és a jogellenes tevékenységre pedig megfelelően visszatartó szankciókat alkalmazunk.
(16.50)
Mi szeretnénk lehetőséget teremteni arra, hogy a fejlődés folytatódjon, de természetesen azt kérjük mindenkitől, aki tevékenységet végez Magyarországon, hogy azt a rendelkezésre álló szabályok szerint végezze, magyarul fizessenek adót érte mindannyian, az Uber is. Köszönöm szépen a figyelmét.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi