MANNINGER JENŐ

Full text search

MANNINGER JENŐ
MANNINGER JENŐ (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A múlt héten pénteken hozta nyilvánosságra a legfrissebb, hazánkról szóló országjelentését az OECD, amely több tekintetben értékelte Magyarország gazdasági teljesítményét.
Felmerül a kérdés az értékelést olvasva, jó úton járunk-e, hiszen 2010-től nemcsak gazdaságpolitikánkban, hanem valamennyi ágazati politikánkban is egy teljes körű szemléletváltást hajtottunk végre, és minden erőnkkel azon voltunk, hogy a Gyurcsány-Bajnai-korszak szocialista-szabad demokrata kormányai idején csődközeli állapotba sodort országot kihúzzuk az árokból és mielőbb növekedési pályára állítsuk. (Zaj, mozgás. - Számos képviselő elhagyja a termet.) Ezt a kérdést nyilván sokféle szempontból lehet vizsgálni, de egy biztos: azért, amilyen változtatásokat végrehajtottunk az elmúlt években, kaptunk hideget-meleget a brüsszeli bürokratáktól kezdve egészen a hazai ellenzékig. Nem is volt ez meglepő számunkra, hiszen a polgári kormány az első pillanattól fogva egyértelművé tette mindenki számára, hogy a magyar családok oldalára áll (Folyamatos zaj. - Az elnök megkocogtatja a csengőt.), ellentétben azon Gyurcsány-Bajnai-kormányokkal, akik a sorozatos rezsiáremelések, adóemelések mellett még egy teljes havi bérüket is elvették az embereknek.
Az OECD főtitkára a múlt héten pozitívan értékelte a 2010 és 2015 közötti időszakot, a gazdasági növekedés megteremtését. Teljesen egyértelmű volt számára…

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi