DR. PALKOVICS LÁSZLÓ,

Full text search

DR. PALKOVICS LÁSZLÓ,
DR. PALKOVICS LÁSZLÓ, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen. Nagyon rövidek ezek a kétperces időkeretek, de azt gondolom, hogy elkezdtünk valóban vitanap módjára működni, és ügyek kerülnek elő, amiről lehet beszélni.
A képviselő úr sok kérdést feltett, nem tudok mindegyikre válaszolni, az utolsó kérdését szeretném egy kicsit megválaszolni, hogy ez a kerekasztal alkalmas-e arra, hogy valóban érdemi ügyeket vitassunk meg, és az ön által felvetett két kérdés, hogy például milyen legyen az a tudástartalom, az a kompetenciaszint, amit elvárunk a gyerekeinktől, hogyan lesznek aztán ebből jobb felnőttek, igen, pontosan ezekről van szó. A kerekasztal tevékenységébe ebben a pillanatban nagyjából száz olyan szakember kapcsolódott be, a munkacsoportokba, akik ilyenfajta szakmai ügyeket beszélnek meg, ha lesz több időm, akkor ezeket nagyon szívesen el fogom mondani, illetve azt gondolom, a kerekasztalnak az a fajta nyitottsága, ami pont a struktúrájából adódik, ez bárki mást egyébként alkalmassá tesz arra, hogy ebben részt vegyen. De ebben részt kell venni, hiszen ha valakit meghívunk, és ő azzal utasítja el, hogy nem legitim a kerekasztal, és nem vesz részt, mondjuk, a Magyar Tudományos Akadémia által szervezett tartalomfejlesztési munkacsoportban, és ezt mindenféle feltételekhez köti, így nagyon nehéz tárgyalni.
Azt gondolom, hogy itt az a fajta felelősség, amit itt a résztvevőknek érezni kell, az egy kicsit hiányzott. Az ön által kért adatokat pedig nagyon szívesen rendelkezésre bocsátjuk. Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi