SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Alapvetően az a problémának a gyökere, az a kérdés, hogy az oktatáspolitika alkalmas lesz-e arra, hogy ha felnőtté válnak azok az emberek, akik jelen pillanatban az oktatási rendszerben vannak, ne ilyen felnőttek legyenek. Mit kell ahhoz tenni, hogy ne ilyen felnőtté váljanak azok a generációk (Derültség a kormánypártok soraiban.), akik jelen pillanatban az iskolákba járnak, és hogyha ennek keressük meg a problémáit, akkor biztos vagyok benne, hogy a finanszírozási rendszeren kívül találunk olyan strukturális problémákat, amin lehet változtatni, és jó lenne, hogyha a vita nem arról szólna, hogy Soros György vagy pedig az MSZP heccelt fel pedagógusokat, hanem arról, hogy mit lehet gyökeresen változtatni.
Kíváncsi vagyok, hogy ez a sokat emlegetett kerekasztal alkalmas lesz-e arra, hogy valójában alapvető kérdéseket tegyenek fel az oktatási rendszerről, arról, hogy milyen készségeket és adottságokat lehet fejleszteni a gyermekekben, mik azok, amelyek javítják egy demokratikus rendszernek, egy jobb életminőséget nyújtó országnak a jövőképét, de nyilvánvalóan újra kell gondolnunk azt, hogy ez a jellegű hagyományos oktatás alkalmas lehet-e arra, hogy érdemi változást hozzon.
Hogyha arról lesz párbeszéd, hogy mikor kezdődjön az iskola, milyen készségfejlesztő tárgyak jelenjenek még meg, akkor, azt hiszem, hogy lesz értelmes párbeszéd, de mindaddig, ameddig a kormánypártok alapvetően tagadják a probléma létét és nem merik beismerni a csődjüket ezen a szakterületen, addig, azt hiszem, hogy nagyjából csak egypár parttalan vita marad, és nem lesz érdemi eredmény. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi