VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Rétvári úr, aki azóta elhagyta a termet, arról beszélt, hogy mi folyik Tiszavasvárin, és kárhoztatta a jobbikos városvezetést. Képviselőtársaim, Tiszavasvárin egy olyan rendteremtési program zajlik, ami nem kis részben egyébként az iskolák közreműködésével valósul meg, csupa olyan területen, amit jelenleg egyébként a kormány irányít. A járási hivatal vagy éppen a kormányhivatal irányítása alatt, vagy a kormány irányítása alatt állnak azok a szervek, amelyek nem végezték megfelelően az elmúlt időszakban a munkájukat. A gyermekek oktatása területén például annak lehettünk tanúi, hogy a tanárok rendszeresen jelezték azt, hogy tartósan tetvesek gyermekek, tartósan, heteken, hónapokon, éveken keresztül így jártak be az iskolába, alultáplált állapotban vannak. A szülőktől az uzsorások veszik el a pénzt, és a kormányzati hatalom sajnos ez ellen érdemi lépéseket az elmúlt években nem tudott tenni.
Ezeknek az állapotoknak a fölszámolása zajlik ott, és én nagyon örülök, hogy ez az érdemi munka elkezdődött. Csak jelzésértékű, képviselőtársaim, hogy még amikor kimentek ezek a civil aktivisták a helyszínre velem együtt, 300 darab áramlopást számoltak föl rövid időn belül ezen a területen, 300 darab bűncselekmény elkövetése történt, ilyen közegben szocializálódik nap mint nap több száz gyermek. Az első nap, amikor megtörténtek ezen a területen az intézkedések, minket nem támadtak meg ennek a kiilleszkedett szegregátumnak a lakói, de a rendőrök ellen már hivatalos személy elleni erőszakot követtek el, és ezért kellett előállítani őket.
Tehát ha egyszer előrelépünk majd oda, hogy a Jobbik oktatási modellje megvalósul bentlakásos iskolákkal, akkor az ilyen családokból el lesz véve a gyermek, és megfelelő körülmények között fogják őket fölnevelni, nem pedig a nyomort és a bűnözést termeljük bővítetten újra, mint ahogy ez jelenleg zajlik. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi