KEPLI LAJOS

Full text search

KEPLI LAJOS
KEPLI LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Teljesen tisztán látszik abból, ahogy a kormány hozzááll a lakossági energiahatékonysági támogatásokhoz, hogy mennyire is gondolja komolyan a rezsicsökkentést, és mennyire gondolja inkább egy politikai marketingterméknek. Mi ez utóbbi mellett tesszük le a voksunkat, hogy a kormány ennek szánta tulajdonképpen már amikor megalkotta ezt a kifejezést, ezt a politikai terméket, hogy rezsicsökkentés. Hiszen ha komolyan gondolná, akkor azt a 88 milliárd forintot, amelyről Tóth Bertalan képviselőtársam is beszélt, nem vették volna el a lakosságtól, hanem továbbra is rendelkezésre állna, és az eredetileg arra a célra szánt pénzt valóban a családi házak energetikai korszerűsítésére lehetne felhasználni. Erre nagyon nagy szükség volna. Négymillió lakás, mint az közismert, energetikai korszerűsítésre szorul Magyarországon, óriási nagy költségeket, 40-50 százalékos költségcsökkentést tudnának elérni az emberek, tehát nem 10 százalékos rezsicsökkentésről beszélünk, hanem akár 40-50 százalékos fűtésiköltség-megtakarításról, ha valóban ez a pénz rendelkezésre állna, sőt ennél nagyobb források is. Ez az egyik része a történetnek.
A másik része, ami az MSZP-s határozati javaslatban szerepel, hogy mindez a stratégiai energetikai szektor állami tulajdonba történő visszavásárlása terhére történjen meg, már nem feltétlenül támogatandó a Jobbik Magyarországért Mozgalom részéről, hiszen a Jobbik mindig is kiállt amellett, hogy állami tulajdonba kell venni és állami tulajdonban kell tartani a stratégiai energetikai szektor létesítményeit. Emellett továbbra is kitartunk, habár a kormány megint csak olyan módon valósítja meg ezeket a visszavásárlásokat, amely sok-sok kérdést felvet, és korrupciógyanús ügyletek lengik körül ezeket az ügyleteket, de az elv az, hogy állami tulajdonban legyen a stratégiai energetikai szektor, az támogatandó részünkről.
Ezt a határozati javaslatot akkor fogjuk tudni támogatni, ha ebben módosítást hajlandó az MSZP elfogadni. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi