KULCSÁR GERGELY

Full text search

KULCSÁR GERGELY
KULCSÁR GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! A Jobbik frakciója természetesen támogatja a tárgysorozatbavételi kérelmet, annál is inkább, mert már hosszú ideje feszegetjük ezt a kérdést, Vona Gábor elnök úr, Novák Előd és jómagam is felvetettük már ezt a témát a Ház falai között és egyéb fórumokon is. Ahogy Novák Előd az imént elmondta, a Fidesz és a kormány érdemben nem reagált ezekre a felvetéseinkre, és azért némi ellentmondást vélek felfedezni azokra a ritka esetekre is, amikor a kormánypárt vagy a Fidesz mondott át vagy bét erre a kérdésre, ugyanis az imént felszólaló fideszes képviselő alapból elutasította a tárgysorozatba vételt is, amikor a tárgysorozatba vétel csak arról szól, hogy tárgyaljon-e erről egyáltalán az Országgyűlés. Hogy ellenvetéseik vannak, azt a napirendre vétel után a vitában el lehetett volna mondani, de igen fontos kérdésről van szó, aminek a Ház falai között a helye.
Azt azért elmondanám, hogy a januári ötpárti egyeztetésen Simicskó miniszter úrnak átadtuk ezt a javaslatunkat, és azt mondta, hogy támogatható ez a javaslat, sőt egy későbbi sajtóeseményen azt is elmondta, hogy egy olyan szervezet létrehozása szerepel a tervei között, amely hatékonyabb módon kívánja megszólítani a fiatalokat. Többek között az is felvetődött, hogy a 18. életévet betöltött fiatalok önkéntes alapon egy hónapos alapkiképzésben vehessenek részt. Ez valamennyire összhangban van a mi javaslatunkkal, nyilván mi nem egy hónapról beszéltünk - a részleteket elmondta Novák Előd képviselőtársam -, de ha gondolkodik ilyen javaslatról a szakminiszter, akkor érthetetlen, hogy a bizottságban miért söprik le ezt a kérdést.
(18.20)
Ahhoz, hogy visszaállítsuk a honvédség megbecsülését, hogy ismét népszerű lehessen a katonai pálya, elengedhetetlen, hogy a nemzet templomában vitázni lehessen erről a kérdésről, és kérném a kormánypárti képviselőket, hogy gondolják át az álláspontunkat, támogassák a határozati javaslatunk tárgysorozatba vételét, és utána a módosító javaslataikkal és a parlamenti többségükkel tudnak változtatni azokon a pontokon, amiben esetleg nézetkülönbség van köztünk. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi