MÓRING JÓZSEF ATTILA

Full text search

MÓRING JÓZSEF ATTILA
MÓRING JÓZSEF ATTILA (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A Kereszténydemokrata Néppárt számára mindig is különösen fontos volt a hátrányos helyzetű társadalmi rétegek segítése, életkörülményeik, munkához jutási lehetőségük javítása. Ma sem feledkezhetünk meg ezekről az embertársainkról, hiszen sokan jelenleg is állami, kormányzati segítség igénybevételével térhetnek vissza a munka világába. A fogyatékkal élők számára ez nem csupán anyagi, hanem morális segítség is, ennek megadása pedig jogos társadalmi elvárás. Magyarországon 25 éve nem volt olyan magas a foglalkoztatottak száma, mint ma, továbbá a munkanélküliségi ráta is 11 éves mélyponton van, az aktív korú, fogyatékkal élő emberek mindössze 15 százaléka dolgozik csupán. Ezen az arányon lehetne, kellene javítanunk, és ahogy a híradásokból halljuk, a kormány a nagyvállalatok bevonásával, a lehetőség felkínálásával kívánja ösztönözni a megváltozott munkaképességű, dolgozni akaró és tudó emberek alkalmazását.
A kormány célja, hogy a fenntartható gazdasági tevékenységet folytató vállalatokat ösztönözze a társadalmi felzárkózás folyamatának erősítésében is, ezért úgy döntött, rendszeressé teszi a támogatást, és jogszabályban garantálja, hogy minden év végén folyósítja azoknak a cégeknek, amelyek a következő évben is vállalják megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását. Úgy tudjuk, tavaly év végén csaknem egymilliárd forintos egyszeri támogatásban részesültek a megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató, akkreditált cégek, amelyet a munkakörülmények javítására, eszközeik fejlesztésére fordíthatnak.
Tisztelt Államtitkár Úr! Az eddigi lépésekre és a jövőben várható fejlesztésekre tekintettel kérdezem: az idei évben milyen további intézkedések várhatók ezen a területen? Milyen esetleges további lépéseket tervez a kormány a megváltozott munkaképességű munkavállalók megsegítése, életkörülményeik javítása érdekében? Várom megtisztelő válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi