BANA TIBOR

Full text search

BANA TIBOR
BANA TIBOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Idézetekkel kezdeném azonnali kérdésemet. „Föl kell tennünk a kérdést, hogy lehet-e helyes egy menekültpolitika, ha ellentétben van a népakarattal.”
(13.40)
Orbán Viktor mondta ezt pénteken a Kossuth Rádióban, és a miniszterelnök úr hozzátette: alapvető kérdésekben, amelyek népek sorsát határozzák meg, nem az a kérdés, hogy mi mit gondolunk, hanem hogy mit gondolnak az emberek. Ezért meg kell őket kérdezni, meg kell őket hallgatni, és a véleményüket, döntésüket el kell fogadni.
Ez hangzott el tehát a Kossuth Rádióban, és egyébként is azt tapasztalhatjuk, hogy a szavak és a tettek ismét nincsenek összhangban egymással: a kormány által megfogalmazott hangzatos ígéretek és a valóság olyan messze vannak egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől.
Önök népszavazást kezdeményeznek a kvótarendszerrel kapcsolatban. Ezt nemhogy támogatja a Jobbik, hanem már fél évvel korábban felvetettük a referendum szükségességét, sőt elmondtuk, hogy a visszatoloncolásokkal szemben is érdemben fel kellene lépnünk, önkormányzati szinten pedig képviselőink megtették a javaslataikat Körmend és Szentgotthárd vonatkozásában is, hogy nemcsak a visszatoloncolások ellen, hanem az ellen is álljanak ki a képviselőtestületek, hogy újra menekülttáborokat létesíthessenek ezekben a városokban, szülővárosomban, Körmenden és városomban, Szentgotthárdon.
Minden lehetséges eszközzel tiltakoztunk tavaly ősszel is a lépések ellen, de sajnos most azt kell látnunk, hogy még rosszabb lehet a helyzet, hiszen egyértelműen abba az irányba mutatnak a dolgok, hogy hosszabb ideig maradhatnak migránsok a két városban, Körmenden, a város területén belül, belügyminisztériumi területen, míg Szentgotthárdon pedig ugyan a város közigazgatási határán kívül, de nagyon közel Szentgotthárd városához, és tavaly is már ez komoly problémákat okozott.
Akkor is flashmobbal, tüntetésekkel tiltakoztunk ez ellen, és éppen Lázár János az, aki a saját választókerületében fellépett a nagyfai tábor bezárása érdekében. Most azt látjuk, az a félelmünk, hogy ide fogják áthelyezni a migránsokat, sőt meg is jelentek a felhívások a Vas Megyei Kormányhivatal részéről, ahol különböző munkaköröket hirdettek meg: szociális munkás, gondnok. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Úgyhogy kérném, tegye tisztába azt a kérdést, miniszter úr, hogy akkor a valóság hogyan is áll összhangban az önök által megfogalmazott szavakkal.
Köszönöm. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi