DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Tisztelt Képviselő Asszony! Szerintem a választók is pontosan látják, hogy vannak olyan pártok, amelyek az emberek ügyeivel foglalkoznak, a nehéz helyzetben lévő emberek ügyeivel (Moraj a Jobbik soraiból.), vannak, akiket pedig ez nem érdekel, és csak a politikai harccal, a másik oldal szapulásával (Dr. Gyüre Csaba: Ezek ti vagytok!), vagy az önök esetében a saját volt és leendő szövetségeseinek a szapulásával foglalkoznak. (Bangóné Borbély Ildikó: Válaszoljon már!)
A mi politikánk az emberekről szól itt, a parlamentben is. Akkor is, amikor a rezsicsökkentést elhatároztuk, és itt a parlamentben megtettük; önök akkor tiltakoztak. Akkor is, amikor csökkentettük az alapvető élelmiszerek áfáját (Dr. Szakács László: Miért kellett a lakcímkártya?), vagy akkor is, amikor a kétszeresére emeltük a minimálbér és a garantált bérminimum összegét (Gúr Nándor: Miért kellett a lakcímkártya?), és ennek itt, a parlamenti törvényeinkkel teremtettük meg a gazdasági alapját. (Szilágyi György: A kérdésre válaszolj!) Önök ezeket az intézkedéseket nem támogatták. Önök ellene voltak itt, a parlamentben is az emberek hétköznapi életét segítő döntéseknek, és egy akciót is megtámadnak, amely valóban nehéz helyzetben lévő embereken próbál segíteni.
Mi az embereken próbálunk segíteni, önök pedig (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) a kicsinyes pártpolitikai manővereknél maradnak. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi