A fiatalok életkezdési támogatásának kiterjesztésével kapcsolatos törvénymódosításokról szóló törvényjavaslathoz benyújtott össze…

Full text search

A fiatalok életkezdési támogatásának kiterjesztésével kapcsolatos törvénymódosításokról szóló törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás
Soron következik a fiatalok életkezdési támogatásának kiterjesztésével kapcsolatos törvénymódosításokról szóló T/17997. számú törvényjavaslathoz benyújtott összegző módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. A Törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslatát T/17997/6., összegző jelentését pedig T/17997/7. számon terjesztette elő.
Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 48. § (4) bekezdése alapján az MSZP képviselőcsoportja a 2. számú módosító javaslat fenntartását indítványozta. Először erről határozunk.
A 2. számú módosító javaslat Bangóné Borbély Ildikó és Korózs Lajos indítványa. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, fenntartja-e a javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 67 igen szavazattal, 105 nem ellenében, tartózkodás nélkül nem tartotta fenn.
Mivel az Országgyűlés módosító javaslatot nem tartott fenn, most az összegző módosító javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/17997/6. számú összegző módosító javaslatát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az összegző módosító javaslatot 152 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 21 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom önöket… (Folyamatos zaj.) Képviselőtársaim, figyelnek? Tájékoztatom önöket, hogy a házszabály 51. § (1) bekezdése alapján az előterjesztő a T/17997/10. számon kezdeményezte a zárószavazás elhalasztását. Erről az Országgyűlés vita nélkül határoz. A döntéshozatal előtt megkérdezem az előterjesztőt, kívánja-e ismertetni kezdeményezése indokait. (Nincs jelzés.) Nem kívánja. Akkor most a határozathozatal következik.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elhalasztja-e a T/17997. számú előterjesztés zárószavazását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - A táblán megjelenő eredmény: 119 igen, 29 nem, 23 tartózkodás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés az előterjesztés zárószavazását 119 igen szavazattal, 20 (Sic!) nem ellenében, 23 tartózkodás mellett elhalasztotta.
(10.10)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi