DR. BÁRÁNDY GERGELY

Full text search

DR. BÁRÁNDY GERGELY
DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Attól még, hogy ön visszautasít valamit, a tények tények. Ezt csinálják önök.
A másik, ami a válaszának az érdemi részét illeti: először is, önök egy olyan törvényt kérnek számon egy egyetemen, amit még nemhogy nem fogadott el az Országgyűlés - ezen most már sajnos túlvagyunk -, de még hatályba sem lépett. Ezt a törvényt nyilván nem tudta és nem is tudja betartani senki.
Ami pedig a dezinformációról szóló válaszát illeti, miniszterelnök úr: biztos 80 ezer ember megtévesztett ember. (Közbeszólások a kormánypártok soraiból.) Minden akadémikus, Nobel-díjas tudós, az Oxfordi Egyetem rektorhelyettese, ezek mind-mind megtévesztett emberek, akik nem tudják és soha nem tudták azt, hogy hogyan működik a felsőoktatás a világban. Ez, tisztelt miniszterelnök úr, azt gondolom, egy üres kifogás.
80 ezer ember tegnap - nyilván nem jár a CEU-ra mindegyik - azt ismerte fel (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy ma a CEU, holnap pedig ők. Ez ellen tiltakoztak (Az elnök ismét csenget.), tisztelt miniszterelnök úr. Akik elnyomták eddig a szabadságot, a tudás iránti vágyat…

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi