DR. GYÜRE CSABA

Full text search

DR. GYÜRE CSABA
DR. GYÜRE CSABA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Ahogy nemrég dr. Apáti István képviselőtársam is szóbeli kérdésében kiemelte, a 49-es főút által átszőtt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakókat komoly problémák érintik. Kocsordon például a 2006-os forgalomszámlálás adatai szerint 24 óra leforgása alatt 10 324 gépjármű haladt át a 3 ezres lélekszámú településen; majd öt évre rá ez a szám 20-40 százalékkal, a személyforgalom pedig 60 százalékkal nőtt.
Azonban azon túl, hogy a hatalmas forgalom a lakóházak és intézményépületek repedezését és elértéktelenedését eredményezi, súlyos tényező, hogy a lakosság alapvető jogai sérülnek, ugyanis a keskeny, de igen forgalmas út mentén már napi szintűek a balesetek, amelyek sokszor halálos kimenetelűek. A kettészelt településeken élők csak nagy nehézségek árán tudnak átjutni az út egyik oldaláról a másikra, ráadásul a gyerekeket sem lehet a nyílt utcára kiengedni, s nem tudnak az iskolába sem kíséret nélkül eljutni. Ezenkívül a levegő is egészségtelen koncentrációjú.
Államtitkár úr dr. Apáti István képviselőtársamnak adott válaszában elmondta, hogy 2022-ig nem is szerepel a kormány terveiben az elkerülő megépítése, pedig azt már több mint tíz éve ígérik, a Fidesz is ennek a megépítésével kampányolt a korábbi ciklusokban. A kormány ugyanakkor az emberek megélhetése és biztonsága helyett most is a látványberuházásokra koncentrál, például a 2 ezres lakosú Gyulaházán 3000 milliárdból (sic!) épül space-központ, űrközpont. Reméljük, hogy ez a beruházás nem jut majd a rakamazi teknősbékaház sorsára.
Mindenesetre a Fidesz-kormány az űr kémlelése előtt kinyithatná szemeit a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakosok mindennapjaira is. Évente átlagosan négy ember hal meg Kocsordon közlekedési balesetben.
(13.00)
2022-ig biztosan nem épül meg az út. Kérdezem, hány emberélet kell még ahhoz, hogy az M49-es elkerülő megépítését is tervbe vegye a kormány. Várom megtisztelő, érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi