FARKAS GERGELY

Full text search

FARKAS GERGELY
FARKAS GERGELY (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt időszak egyes sajtóértesülései szerint már Magyarországra is beférkőzött a Kék Bálna nevű, fiatalokat öngyilkosságra ösztönző csoport jelensége. Állítólag már számos országban, így Oroszországban, Ukrajnában, Lengyelországban is voltak halálos áldozatai ennek a fiatalokat veszélyeztető, aberrált játéknak.
A Jobbik a fiatalok iránt érzett felelősség jegyében úgy gondolja, hogy a politikának határozott lépéseket kell tenni ez ügyben a Kék Bálna csoport ellen, hogy megelőzzük ennek a kicsírázását és további terjedését.
(12.40)
Úgy véljük, hogy a csoport magyarországi online tevékenységének ellehetetlenítése és a büntető törvénykönyv esetleges jogszabályi szigorításai mellett szükség lenne olyan intézkedések meghozatalára is, amelyek kellően szolgálják a gyermekek, fiatalok védelmét és biztonságát, valamint a további tragédiák megelőzését.
Fontosnak tartom megjegyezni, hogy nem a pánikkeltés, hanem a megelőzés a cél, és ennek alapján szeretném tisztelt államtitkár úr és a kormány figyelmébe ajánlani a Jobbik erre vonatkozó javaslatcsomagját. Mindenekelőtt szükségesnek tartjuk, hogy a tragikus veronai buszbalesetet követő, iskolai osztályokban sorra kerülő, tanárok vezette beszélgetések mintájára ebben az esetben is lehetőség nyíljon egy iskolai felvilágosításra és beszélgetésre. Emellett bízunk abban, hogy a Nemzeti alaptanterv újragondolása keretében sor kerül a tudatos internethasználat, a közösségi médiumok és okostelefonok kritikus használatának alaptantervbe való beillesztésére is. Nem kérdés, hogy az egyre digitalizálódó világban és az internet általános terjedésével a médiatudatosság fiatalkorban való elsajátítása nélkülözhetetlen. Harmadrészt pedig, tapasztalva az iskolapszichológusi rendszer alulfinanszírozottságát és túlterheltségét, szükség lenne ennek a rendszernek a megerősítésére is, mert elengedhetetlen, hogy a diákokban felmerülő lelki, pszichológiai problémák esetén lehetőség legyen mindezek orvoslására.
Tisztelt Államtitkár Úr! A fiatalok védelme és biztonsága közös felelősségünk. Mindezek alapján kérdezem, hogy hajlandó-e a kormány az előbbiekben felsorolt intézkedéseket megtenni a fiatalok érdekében. Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi